Sportbladets DD-tips

Expertens system och tankar.

TRAV

Här är Sportbladets tips till Dagens Dubbel på Solvalla – 28 september.

Varje dag får du tipsen till DD av Sportbladets experter.

DD-1

Rankning: 2–5–3–6–1–9–12–7–10–4–8–11.

Kommentar:  Al Dente vann sitt försök lekande lätt utan att behöva förta sig sedan han serverats en perfekt resa av sin kusk. Allting talar för att Al Dente förlänger sin fantastiska segersvit. Det enda som talar emot är att han är av kött och blod, sägs det. Stall Melander/Lundström hade uppvisning i Kriteriekvalen. Digital Frame är utan tvekan förste utmanare till Al Dente. En synnerligen fin häst som såg mycket fin ut i sitt försök. Känslan är att han kommer att vara bättre än någonsin när han travar upp till start i dag. Hade vi garderat Al Dente hade vi bara streckat en häst till, Digital Frame. Även Gross Weight är ett tidigt bud, visar bra styrka och uppfattning. Psycho är en av de bästa hästarna i kullen när han fungerar fullt ut. Stay Alert ser fin ut och de två senaste starterna skvallrar om att han utvecklas fint. På läget är han ett bra platsbud, men vinna… bara om favoriten faller ifrån.

DD-2

Rankning: 4–9–2–8–10–11–12–1–6–3–5–7.

Kommentar: Det är bara att buga inför det sättet som Radysin America rundade motståndet på senast. Och de konkurrenterna var nog snäppet bättre än de hästar hon möter den här gången. Med andra ord är Radysin America mycket

svårslagen om hon tävlar på samma nivå igen. Vi väljer ändå

att gardera. Bostonz Credit toppspurtade i hårt gäng senast och ser ut att kunna få en fin resa i draget igen. Rugiada dei Rex har dragits med dåliga spår en tid men nu har hon ett perfekt läge och det betyder så klart jättemycket i ett jämnt lopp. Vi spelar med tre men mest med Radysin America.

FAKTA

Tipsen till DD:

DD-systemet 3 rader

DD-1: 2 Al Dente. DD-2: 4–9–2.

Vem tar spets?

DD-1: Al Dente.

DD-2: Bear Glide eller Mellby Briolett är snabbast.

! Statistikvinnarna

DD-1: Digital Frame. DD-2: My Gliding Angel.

Per Nicklasson