Sportbladets DD-tips

Expertens system och tankar.

TRAV

Här är Sportbladets tips till Dagens Dubbel på Solvalla 25 januari.

Varje dag får du tipsen till DD av Sportbladets experter.

DD-1:

Rankning: 11–5–2–9–3–4–1–8–10–12–6–7.

Kommentar: Det är inte lätt att runda till seger från elftespår på rikstoton men Arn Hammering har kvaliteterna som krävs. Han hade uppvisning i enkelt gäng senast och gjorde gången före ett mycket bra lopp som tvåa på V75. Withma radar upp starka insatser. Hon kan öppna bra ­utan att vara någon startraket och kan i det här gänget, där det bara är Pericle Bi som kan anses som startsnabb, kanske till och med köra sig till ledningen. Det är dock inget ­måste för henne, hon är lika bra bakifrån – minst. Certification var något av moralisk vinnare senast. Ipod visade förbättrad form senast och är en häst som duger fint i klassen när han är på topp. Croque går bra för tillfället och har ­efter en svacka återfunnit den form som gör att han hävdar sig bra i klassen.

DD-2:

Rankning: 2–5–4–13–7–3–11–14–12–1–6–10–9–8.

Kommentar: Electrifying gick starkt efter galopp senast. Vi kan inte tänka oss att tilläggshästarna är så många meter bättre som det krävs av dem. Det är kuskändring på ­Electrifying, och en viss kuskförsvagning får vi lov att ­säga, men det ändrar inte vår starka tro på hästen som ­lämnas ­ensam på DD-lappen. De främsta hoten anser vi komma från startfållan och då allra främst i form av Linus Wibb om han står på benen. Fast han inte är lika formstark som ­tidigare.

FAKTA

Tipsen till DD

DD-systemet 2 rader

DD-1: 11–5.

DD-2: 2 Electrifying.

Vem tar spets?

DD-1: Pericle Bi tar ledningen. Sedan är frågan om han vill gå i den positionen. Certifiacion eller Withma ligger ­närmast till hans att få överta.

DD-2: Nummer 2, 4 eller 5.

! Statistikvinnarna

DD-1: Arn Hammering.

DD-2: Narold Vox.

Per Nicklasson

ARTIKELN HANDLAR OM