Sportbladets DD-tips

Expertens system och tankar.

TRAV

Här är Sportbladets tips till Dagens Dubbel på Gävle.

Varje dag får du tipsen till DD av Sportbladets experter.

DD-1:

Rankning: 4–1–8–6–2–10–9–12–7–3–5–11.

Kommentar: Mycket hänger på hur det löser sig från början. Anledningen till att jag ger Sheava Vik tipset för Face’em är just hur jag ser på inledningen av loppet. Jag tror att Face’em kan få problem att svara snabba Flirting Girl från start. Då blir det förstås inte lika enkelt. Särskilt inte om värsta konkurrenten Sheava Vik istället får ta hand om frontpositionen och anföra fältet. Men det kan också vara så att Peter Norman får tillräcklig snurr på sin Oaksvinnare så att han klarar av att försvara innerspåret och då ser det så klart mörkt ut för de övriga. Ingen av de två strecken behöver vara

helt slagna om de inte når ledningen heller. Hur som helst är det de två som gör upp om segerchecken. Jerry Riordan skickar givetvis inte upp en häst hela vägen från Halmstad om han inte tror på bra möjligheter och vad Oaksvinnaren går för vet vi också. Men vem är bäst för dagen?

DD-2:

Rankning: 5–2–10–4–1–12–11–7–6–8–9–3.

Kommentar: Eftersom det är Big Finish som tar hand om ledningen har han ett grepp om loppet redan efter en bit. Raden är inte så imponerande. Det hade så klart känts lite

bättre om han hade några färska segrar där, men det kan vara dags att fylla på den kolumnen nu. Blir inte alls lätt att ta ner från ledningen. Som sagt, det kan vara dags för en fullträff. Men det finns så klart alternativ. Som Daniel Redéns Sorbet som ska gå framåt med lopp i kroppen. Daniel har verkligen fått snurr på stallet igen och kommer få segerdefilera väldigt mycket den närmsta tiden. Från ett bra utgångsläge ska hästen kunna serveras ett trevligt lopp. Om det är vad Daniel vill... Senast blev det inte alls bra för Fabulous Toy men nu är det nya tag. Blev het då och sedan var den dagen förstörd. Nu kanske bakspåret rent av kan hjälpa till och med en fin resa kommer det att bita bra till slut.

FAKTA

Tipsen till DD

DD-systemet 6 rader

DD-1: 4–1. DD-2: 5–2–10.
 

Vem tar spets?

DD-1: Eventuellt får Face’em problem att försvara ledningen mot Flirting Girl. Då kan Sheava Vik få överta täten.

DD-2: Det finns flera som kan öppna bra men det är Big

Finish som är snabbast och mest sugen på ledningen.
 

! Statistikvinnarna

DD-1: På elva starter i Sverige har det blivit hela fyra vinster för Sheava Vik och en segerprocent på klart godkända 38.

DD-2: Med seger i var tredje start ror Sorbet hem titeln utan större konkurrens. Två vinster på sex försök räcker gott.

Martin Berg