Sportbladets DD-tips

Expertens system och tankar.

TRAV

Här är Sportbladets tips till Dagens Dubbel på Halmstad.

Varje dag får du tipsen till DD av Sportbladets experter.

DD-1:

Rankning: 3–1–2–4–9–6–10–8–5–7.

Kommentar: Rutinerade hästar men ändå många oskrivna kort i det här loppet. Om vi tar dem i rankningsordning är det så att Stelton gör årsdebut, Edward Ale ännu inte har hittat

toppformen efter sitt långa uppehåll, Monster Drive gör

debut i ny regi efter att inte ha varit på topp i årets två starter, Up to Date Hoss gör årsdebut efter en tämligen medioker säsong, Nothing But Class kommer från en insats där han var långt ifrån sitt rätta jag. Där har vi förutsättningarna för de fem hästar vi trots allt nöjer oss med på V64-kupongen.

DD-2:

Rankning: 11–12–4–1–6–2–7–5–10–9–8–3.

Kommentar: DD-2 är ett fint fyraåringslopp med inte mindre än fyra årsdebutanter. Loppet är egentligen streckkrävande men på V64-spelet är pengarna slut för oss. Vår nödlösning blir att spika Scellino Luis som är en av förgrundshästarna som kommer till det här loppet med bevisad form. Det kan bli helt avgörande trots att han har ett dåligt utgångsläge att brottas med. Samma förutsättningar gäller för Spitfire Effe: Bra form men tråkigt läge. Han har inte mycket sämre chans än Scellino Luis, men på vårt matematiska system får han ändå inte plats. Mest nyfikna är vi på Valentino Strix som visade hög kapacitet och framför allt styrka i fjol. Han fick en del elaka lopp efter galopp och vi får hoppas att det inte satt ner hans moral inför den här säsongen, för i så fall kan han bli att räkna med i de flesta sammanhang.

FAKTA

Tipsen till DD

DD-systemet 9 rader
DD-1: 3–1–2. DD-2: 11–12–4.

Vem tar spets?

DD-1: Edward Ale, trots utmaning från flera startsnabba?

DD-2: Nummer 1, 2 och 6 är de bevisat startsnabbaste.
 

! Statistikvinnarna

DD-1: Edward Ale. DD-2: Scellino Luis.

Per Nicklasson