Sportbladets DD-tips

Expertens system och tankar.

TRAV

Här är Sportbladets tips till Dagens Dubbel på Bergsåker.

Varje dag får du tipsen till DD av Sportbladets experter.

DD-1:

Rankning: 1–6–5–4–7–2–3.

Kommentar: Trots att det är ett par fantastiska hästar med är det här loppet inte så mycket att orda om: det är normalt en kamp mellan Quid Pro Quo och Nahar. Eller kamp och kamp … mycket talar ju för att Quid Pro Quo tar hand om ledningen. Det är Nahars första start efter vila. Hans tränare och kusk är knappast beredd att jaga livet ur Nahar för att vinna det här loppet som är långtifrån det viktigaste på året. Quid Pro Quo, som var fin i sin årsdebut, ser därmed ut att få bestämma i ledningen. Sedan ska det väldigt mycket till för att han ska besegras. Västerbo Highflyer är den enda av de övriga som ska kunna ha något som ens kan liknas vid en seriös chans att utmana om segern, men mest troligt är han bara ett platsbud.

DD-2:

Rankning: 14–6–8–2–3–1–5–10–11–12–7–13–4–15–9.

Kommentar: Om den första DD-avdelningen är lättlöst känns denna desto knepigare. Vi tvingas pruta bort ett antal hästar som vi gärna haft med på V64-lappen, åtminstone tre, kanske fyra stycken. Trots det svåra läget och det faktum att han vilat ett tag, väljer vi att tippa Dead Wood. ­Hästen visade sin höga kapacitet under fjolåret men hade sällan något flyt. Nu har han fått ladda batterierna lite och är han lika fin som i fjol kommer han att ha mycket att hämta i år. Gigantic River är intressant, framföralt för att vi tror att han kan bli lite underskattad på grund av sin klena resultatrad. Men formen är fin. Hurricane Brodde bör bli farlig om det löser sig, och det är det bra chans att det gör. Happy­gangster G.L. är i mycket gott slag.

FAKTA

Tipsen till DD

DD-systemet 2 rader

DD-1: 1 Quid Pro Quo.

DD-2: 14–6.

Vem tar spets?

DD-1: Quid Pro Quo.

DD-2: Ingen lätt spetsstrid att bena ut. Nummer 1 är snabb ut men snabbast är nog Pinoccio Zet ifall kusken prickar. Denne lär dock med all säkerhet vilja smyga och då blir det huggsexa om vem som får ta över. Kanske står det främst mellan nummer 2 och nummer 6.
 

! Statistikvinnarna

DD-1: Västerbo Highflyer.

DD-2: Royal Apanage.

Per Nicklasson

ARTIKELN HANDLAR OM