Sportbladets DD-tips

Expertens system och tankar.

TRAV

Här är Sportbladets tips till Dagens Dubbel på Gävle.

Varje dag får du tipsen till DD av Sportbladets experter.

DD-1:

Rankning: 6–4–8–1–2–9–10–3–11–12–7–5.

Kommentar: Stein Daylight har visat kanonform i de senaste starterna och avslutat loppen ruskigt starkt. Var inte långt ifrån att ta andra raka senast efter att ha varit överlägsen gången innan. Är snabb ut men får inte ledningen här. Har visat att han går lika bra bakifrån. Poker Kronos gjorde en fantastisk resa hos Robert Bergh i fjol då han utvecklades

kolossalt och radade upp segrarna i V75. Gör nu årsdebut och det kan såklart vara ringrost även om träningsrapporterna går i dur. Kan vinna direkt. Exodus Hanover gjorde en klart bra debut på svensk mark näst senast då han i en mycket snabb avslutning blev trea bakom Explosive de Vie och Al Dente. Kan speeda ner samtliga här om han kommer till.

Navigator Sib fullföljde strålande senast efter ett tufft förstavarv. Blir över från start här men räknas om fritt.
 

DD-2:

Rankning: 11–5–2–1–12–6–14–8–10–7–15–3–13–4–9.

Kommentar: Manne S.E. avslutade starkt senast och var inte långt ifrån att knäppa Mockingbird Face till slut. Gynnas av distansen och med två lopp i kroppen torde toppformen vara nära. Cezanne Boko har gjort två bra lopp i sin nya regi och räknas tidigt även här. Matchmaker As är distansgynnad, har lopp i kroppen och är ett tidigt bud. Se upp för Robros Brazza. Rejäl avslutning i årsdebuten senast.

FAKTA

Tipsen till DD

DD-systemet 8 rader
DD-1: 6–4.
DD-2: 11–5–2–1.
 

Vem tar spets?

DD-1: Fashion Diva.
DD-2: Cezanne Boko.
 

! Statistikvinnarna

DD-1: Credit Fayline.
DD-2: Matchmaker As.

Michael Carlsson