Sportbladets DD-tips

Expertens system och tankar.

TRAV

Här är Sportbladets tips till Dagens Dubbel på Åby.

Varje dag får du tipsen till DD av Sportbladets experter.

DD-2

Rankning: 3–9–10–11–4–1–2-5–8–6–7.
Kommentar: Jontte Boy är en stjärna. Han förlorade bara ett lopp på tio starter i fjol. I årsdebuten hemma i Finland höll han knappt men kontrollerat ledningen från innerspår. Efter en 10-öppning första 500 fick han dämpa till 16-tempo den andra femhundringen innan han sedan fick dra på i 13-tempo sista rundan till överlägsen seger. Motståndet var svagt men Jontte Boy såg fin ut, finare än i fjol till och med. Nu har han tredjespår bakom bilen och det är perfekt. Ingen av konkurrenterna lär försöka sätta några käppar i hjulen för Jontte Boy som ses med toppchans att leda det här loppet runt om. Vi är mycket svaga för Conlight Ås som har sett mäktigt fin ut i årets två starter, framförallt den första. Se- nast kunde han inte hota ledande Onceforall Face trots en fin resa men det var ändå fortsatt positivt. Conlight Ås har kunnandet att hota Jontte Boy men från bakspår tror vi att hans kusk främst siktar på att ge Conlight Ås en så fin och snäll resa som möjligt för att i första hand säkra en plats bland de tre och en biljett till finalen av Kungapokalen.
King City, Secillino Luis och kanske Party Boat Hanover är övriga som främst räknas som troliga finalkandidater.

DD-1

Rankning: 3–11–4–2–1–8–10–5–9–7–6.
Kommentar: Det här är det kanske jämnaste uttagnings- loppet till Kungapokalen. Spartan Kronos är tveklöst den bästa hästen – insatsen senast efter galopp... – men har ett bakspår. Om hans kusk bestämmer sig för ett offensivt upplägg kan Spartan Kronos krossa allt, med risk för att det kostar mer än det smakar. Det smartaste är nog kanske
att ge hästen ett snällt lopp och hoppas på att så smärtfritt som möjligt försöka ta sig till final. I så fall ser det bra ut för Whitehouse Express som kan leda runt om, förutsatt att han inte ligger på lika hårt i ledningen som han gjorde senast. Buddha har lopp i kroppen och får en fin resa. Global Revenge är ett roligt bud från bra spår.

FAKTA

Tipsen till DD

DD-systemet 6 rader

DD-1: 5 Paramount.

DD-2: 5–12–8–10–15–2.

! Statistikvinnarna

DD-1: Archangel Am.

DD-2: Jeppas Maxi.

Vem tar spets?

DD-1: Paramount.

DD-2: Tokio Hotel Hall.

Casper Sandberg

ARTIKELN HANDLAR OM