Sportbladets DD-tips

Expertens system och tankar.

TRAV

Här är Sportbladets tips till Dagens Dubbel på SOLVALLA.

Varje dag får du tipsen till DD av Sportbladets experter.

5 augusti.

KAMPANJ: GÖR SOM 200 000 – prova Plus för 1 krona!

DD-1:

Rankning: 5–10–6–12–7–11–3–4–2–8–1–9

Kommentar: Dagens Dubbel innehåller två svårlösta lopp med många möjliga slutvinnare. Jag låser den första avdelningen med Whitehouse Express och Scellino Luis. Den förstnämde är bättre än raden visar, formen är uppåt och förutsättningarna goda. Dessutom är han spetsfavorit. Det bör räcka en bra bit. Scellino Luis var ruskigt bra senast och rapporterna är fortsatt positiva. Kommer starkt till slut. Coco de Vie är given i diskussionen men kan få det tungt nu.

DD-2:

Rankning: 8–5–2–11–4–1–9–7–6–10–3–12

Kommentar: Lita på att Ivar Sånna är rejält vässad för den här uppgiften och kommer vara i den bästa formen hittills i år. Oavsett spår så kommer man att köra offensivt, ”inget lämnas åt slumpen”. Bra insatser av Reckless nere i Frankrike. Givetvis att räkna med även här. Taktiken med Djali Boko är uppenbar. Mot ledningen. Kör där så länge lampan lyser. Kanonen Sauveur då? Jo, han är naturligtvis otroligt bra men nu ställs han mot en rad andra bra hästar och har ett väldigt dåligt utgångsläge. Det kan, och bör, bli för tufft.

FAKTA

Tipsen till DD

DD-systemet 6 rader

DD-1: 5–10

DD-2: 8–5–2

Vem tar spets?

DD-1: Initialt är i alla fall Whitehouse Express kvickast och det är mycket möjligt att kusken vill köra i ledningen nu.

DD-2: Sannolikt att den naturliga spetsfavoriten Corky kommer tvingas ta itu med och släppa till Djali Boko.
 

! Statistikvinnarna

DD-1: Det är faktiskt så att Scellino Luis har en bättre statistik än Coco de Vie, sex vinster på 13 starter mot sju på 16.

DD-2: Tar man elva segrar på 18 försök är det klart att man blir ”statistikvinnare” och Sauveur är ruskigt bra.

Martin Berg