Sportbladets DD-tips

Expertens system och tankar.

TRAV

Här är Sportbladets tips till Dagens Dubbel på Täby Galopp.

Varje dag får du tipsen till DD av Sportbladets experter.

Måndag 31 augusti.

KAMPANJ: GÖR SOM 200 000 – prova Plus för 1 krona!

DD-1:

Rankning: 9–7–10–12–1–11–13–15–4–14–6–2–5–8–3.

Kommentar: Breeders Trophy Classic med mäktiga 1,18 miljoner kronor i förstapris kan bli ett spännande lopp. Om inte Brazil Jack bara är för bra för de övriga. Vi tar det inte för givet att så är fallet men är mycket medvetna om att vi, som har garderat, kan få se honom vinna som klar favorit. Han har gjort allt rätt i fyra starter i år. Förutsättningarna är helt perfekta för honom men motståndet är trots allt hårdare den här gången. Manacor är ett av få ston i loppet men hingstarna har inget stort övertag mot henne för det. Sådan vann på samma distans och underlag på Täby senast och det är nog så att han passar bäst med de här förutsättningarna och inte som näst senast då distansen var längre. Obrigada är en klasshäst som bör räknas trots att det finns ett par frågetecken­ kring henne den här gången. Vidare streckar vi Land’s End från bra spår samt Karmastrikesback som gör en intressant start efter att ha inlett karriären på allra bästa sätt.

DD-2

Rankning: 9–7–2–1–5–4–3–6.

Kommentar: V64-omgången avslutas med ett handicap-­lopp som vi tycker är väldigt svårt att bena ut. Man kan plocka bort ett par hästar som har mindre vinstchans än de övriga.

Men vi vill ju ha en skräll och det kostar inte så mycket att plocka med dessa, vi avslutar alltså med en helgardering. Spykes Bay får tipset då det är en mycket pålitlig tävlingshäst som har en mycket bra träffprocent när det gäller att vara bland de tre bästa. Hans stallkamrat Sweet Loreen kan vara den främsta utmanaren. Niels Petersens hästar ska alltid tas på allvar och här har han två segerkandidater i form av Weisse Socken och Walk of Pride. Då har vi nämnt fyra hästar och här skulle man också kunna dra ett streck, och helt enkelt avsluta streckandet, ifall man vill spara in lite pengar på V64-kupongen.

FAKTA

Tipsen till DD

DD-förslaget

DD-1: 9 Brazil Jack.

DD-2: 9–7–2–1.
4 rader

Per Nicklasson