Sportbladets DD-tips

Expertens system och tankar.

TRAV

Här är Sportbladets tips till Dagens Dubbel.

Varje dag får du tipsen till DD av Sportbladets experter.

Torsdag 10 december, Åby.

DD-1:

Rankning: 3–5–11–1–6–9–10–2–12–8–4.

Kommentar: Marta Chip kunde inte rå på You Know Me utvändigt om denna senast. Hon blev lite stum sista biten men var ändå bra, framförallt såg hon mycket bättre ut än hon gjorde gången före på Solvalla, då hon bara såg stel och kantig ut hela vägen. Normalt sett bör den här talangfulla damen vara mer eller mindre ensam på plan.

DD-2:

Rankning: 6–7–2–3–4–1–9–10–8–5.

Kommentar: Rite on Win gör det bra utan att det ­sprudlar om honom som det gjorde tidigare i år. Men det känns som att han är på väg upp igen och även om han inte ­skulle ­vara på topp har han en bra chans ändå. Når han ­ledningen ökar chansen ytterligare men vi tippar honom etta i tron att det ­lika gärna kan bli en annan position. Fridericus ­gjorde Sverige­debut senast och imponerade. Det fanns små­saker att anmärka på men inte värre än att det finns ­anledning att tro att tränaren kunnat komma tillrätta med dessa ­sedan ­senast. Spår långt ut på vingen över kort distans är ­knappast några plus men med hans kunnande kan det gå vägen ändå. Handsome Knight streckas också. Läget är perfekt och han kan räcka om formen bara  är fortsatt bra.

FAKTA

DD-systemet – rader:

DD-systemet 3 rader

DD-1: 3 Marta Chip.

DD-2: 6–7–2.

Vem tar spets?

DD-1: Marta Chip är snabb ut. Tar hon inte ledningen direkt kan hon köra sig dit i ett tidigt skede.

DD-2: I ett första skede antingen Handsome Knight eller kanske mer troligt Mr Pellegrino. Om den senare tar ledningen kanske Rite on Win kan få överta.

! Statistikvinnarna

DD-1: Marta Chip.

DD-2: Fridericus.

Per Nicklasson