Sportbladets DD-tips

Expertens system och tankar.

TRAV

Här är Sportbladets tips till Dagens Dubbel.

Varje dag får du tipsen till DD av Sportbladets experter.

Söndag 13 december.

DD-1:

Rankning: 7–10–6–11–9–1–12–8–4–2–5–3.

Kommentar: Fantastic Four är en fin häst som kommer till den här starten i lite dunkelt skick då hon inte varit som allra bäst i de två senaste starterna. Det här är normalt sett en mycket bra uppgift för henne och hon får ses som knapp spetsfavorit före Trophy Wife. Ulf Ohlsson i sulkyn borde också vara en garanti för att Fantastic Four gör en bra insats – om hon är i ordning. Hade vi varit övertygade om att hon varit det hade vi spikat henne på allt, nu nöjer vi oss med att singla henne på DD-lappen. Apricot Stone har varit bra i två starter, båda gångerna dock från ledningen och det är inte hundra procent säkert att hon är lika vass bakifrån. Men vi gillar vad vi har sett av henne på slutet. Zoofin har aldrig vunnit och kanske ska man ifrågasätta viljan lite. Men det är en rätt så fin häst som har ett bra spår och hon borde duga en bit. Babsans Lotus har tre raka andraplatser men i hennes fall finns det ingen anledning att ifrågasätta vinnar- gnistan.

DD-2:

Rankning: 8–5–9–1–3–12–2–6–4–10–11–7.

Kommentar: Fine by Me har det verkligen lossnat för, hon har sex segrar på arton starter i år, varav tre raka och fem segrar på de senaste sju starterna. Hon var på Solvalla i mitten av november och lyckades då vinna från samma svåra utgångsläge som hon har nu. Hon kan mycket väl lyckas med det igen. Catch the Cash är bra.

Hon har mött hårdare motstånd i de senaste starterna än vad hon gör nu och hon är ett lika givet segerbud som vår tipsetta är. Financial Secret är i sina ljusa stunder den bästa hästen i det här loppet. Sista strecket på Bonjour Shangri La.

FAKTA

DD-systemet – rader:

DD-systemet 4 radER

DD-1: 7 Fantastic Four.

DD-2: 8–5–9–1.

Statistikvinnarna?

DD-1: Firewire.

DD-2: Fine by Me.

! Vem tar spets?

DD-1: Vi tror på Trophy Wife eller Fantastic Four, med fördel den förstnämnde.
DD-2: Ella Hammering är mycket startsnabb.

Per Nicklasson

ARTIKELN HANDLAR OM