Sportbladets DD-tips

Expertens system och tankar.

TRAV

Här är Sportbladets tips till Dagens Dubbel på Åby.

Varje dag får du tipsen till DD av Sportbladets experter.

Torsdag 31 december.

DD-1:

Rankning: 4–8–6–11–10–9–12–5–2–3–1–7.

Kommentar: I ett mycket ojämnt lopp känns det som om det är fem hästar som har chansen (förutom den lilla chans som alla hästar har i och med att de överhuvudtaget deltar).

Av dessa är det två stycken som har bakspår och därför får lita lite till turen och hårt tempo. Av övriga tre ser Tocca ut att kunna fronta och Adriana Chip att kunna få överta. Det är ändå ingen av dessa hästar vi tror mest på. Nej, vi tar ställning för Otrobanda som vi tycker är en bra häst som  alltid gör rejäla insatser. Nu är motståndet enklare.

DD-2:

Rankning: 9–10–4–3–1–6–8–5–11–2.

Kommentar: Thengill gör bra lopp hela tiden numera. Att han inte vunnit lopp på slutet kan delvis förklaras med att han mött mycket bra hästar, några fel på formen är det inte.

Det här läget passar Thengill bra, härifrån kan han kliva iväg i lugn takt för att istället utnyttja det som han är bäst på – nämligen att flytta på sig i spåren på slutrundan. Camilo Boko är en bra långluffare i fin form. Royal Prince har visat mycket hög kapacitet men faller igenom emellanåt. Spets nu? Frozen Royalty räknas på Goop? Formen?

FAKTA

Här är tipset:

DD-systemet 1 rad

DD-1: 4 Otrobanda.

DD-2: 9 Thengill.

Vem tar spets?

DD-1: Tocca släpper till Adriana Chip?

DD-2: Royal Prince?

! Statistikvinnarna

DD-1: Djerba Oldeson.

DD-2: Camilo Boko.

Per Nicklasson

ARTIKELN HANDLAR OM