Sportbladets DD-tips

Expertens system och tankar.

TRAV

Här är Sportbladets tips till Dagens Dubbel på Axevalla.

Varje dag får du tipsen till DD av Sportbladets experter.

Lördag 27 december.

DD-1:

Rankning: 5–9–11–10–8–1–7–3–4–2–6.

Kommentar: Vi låser på två hästar på både DD- och V64- spelet. Vem man tippar är en smaksak men då Paleo Pride står 20 meter före Jonathan Palema har han större möjligheter att kunna diktera hur loppet blir kört. Kanske laddas han direkt mot ledningen för att därigenom lägga ett ännu större gap mellan sig och Jonathan Palema än de 20 meter han redan har i starten. I så fall kan det bli svårt för Jonathan Palema att jaga ifatt Paleo Pride. Jonathan Palema såg annars mycket fin ut senast i ett Silverdivisionsförsök utanför V75-kupongen och han var bara ett steg från att knipa segern. Formen ser alltså ut att vara på topp och den här gången är motståndet, med undantag för Paleo Pride, betydligt enklare.

DD-2:

Rankning: 11–6–1–10–9–4–5–7–2–3–8.

Kommentar: Vi hade gärna betalat för fem hästar i den av- slutande avdelningen men det får räcka med tre stycken för vår del. Den som har råd får dock gärna strecka fem hästar. Bring Me Back och Gossip’s Cash kan absolut utmana om segern med klaff. Bästa hästen är nog Pax men senast var han inte som bäst.

Han får tipset ändå. Vid segrarna har han varit finoch vid den andra
förlusten fick han stryk av bland andra Day or Night In.

 Och det är det inte så mycket att säga om. Rasken Q.C. jagar ledningen och lär bita ifrån sig bra då.
Senast fick han tryck hela vägen av en för klassen mycket bra häst och det sista halvan av upploppet tog det ut sin rätt. Kanske kan han bestämma en bit nu? Pampalo kan få en fin resa i draget. Eller spets? Det är debut med framspår bakom bilen.

FAKTA

Här är tipset:

DD-systemet 6 rader

DD-1: 5–9. DD-2: 11–6–1.

Vem tar spets?

DD-1: Paleo Pride körs offensivt och får överta tidigt?

DD-2: Rasken Q.C. är den som har visat bäst start- snabbhet. Pampalo är jokern i spetsstriden.

! Statistikvinnarna

DD-1: Jonathan Palema. DD-2: Pax

Per Nicklasson