Sportbladets DD-tips

Expertens system och tankar.

TRAV

Här är Sportbladets tips till Dagens Dubbel på Kalmar.

Varje dag får du tipsen till DD av Sportbladets experter.

Måndag 28 december

DD-1:

Rankning: 5–8–1–9–6–7–3–4–2.

Kommentar: Lillaxel har visat finfin form och senast ­avslutade han strålande till seger efter att ha suttit långt ner i kön. Kan öppna hyfsat bakom bilen utan att vara ­någon ­raket och med en vettig löpning kan han vinna igen. ­Folli är mycket bra för klassen och när han är fräsch gör han ­alltid bra lopp. Var trea senast men ändå inte som bäst och har fått ett litet uppehåll för behandling efteråt. Iskallt läge men är mycket snabb ut och kommer han till blir han seger­farlig. Drogba Bob är mycket startsnabb och har önskeläge med spår ett. Fick aldrig chansen senast och gick i mål med ­krafter kvar och gången innan höll han från spets. Kan ­leda hela vägen. Beverly Boulevard var duktig som tvåa från ­dödens senast och innan dess är hon härdad i tuffa V75-lopp. Inte alls omöjligt att hon segerstrider.

DD-2:

Rankning: 4–3–10–6–12–7–8–1–2–5–9–11.

Kommentar: Elliot Coger återkom efter ett ­uppehåll ­senast och vann plättlätt från spets med ­krafter kvar. ­Sköter han sig lika bra den här gången blir han svår­stoppad men fjärdespåret innebär galopprisk och vi ­garderar. Bubba Degato ska normalt segerstrida

i ett ­sådant här gäng då han är van vid att möta tuffare ­konkurrenter. Men frågan är hur det står till med formen. Visserligen fick han ett tufft lopp senast och var ursäktad. Är inte oäven från start och kanske kan vara först fram och få ta över ledningen efter en bit. I så fall ska han räknas ­tidigt. Jackie Bowler gör nästan alltid bra lopp hemma i Kalmar och senast följde hon med fint i ett tufft V75-lopp som fyra. Med rätt ryggresa går ingen säker. Sirol Axe ­avslutade positiv som trea i tisdags och kan vara ett skrällbud om han får en fin resa från springspåret.

FAKTA

Här är tipset:

DD-systemet 6 rader

DD-1: 5–8–1.

DD-2: 4–3.

Vem tar spets?

DD-1: Drogba Bob.

DD-2: Zlatan C.K.

! Statistikvinnarna

DD-1: Lillaxel.

DD-2: Bubba Degato.

Michael Carlsson