Sportbladets DD-tips

Expertens system och tankar.

TRAV

Här är Sportbladets tips till Dagens Dubbel på SOLVALLA OCH JÄGERSRO.

Varje dag får du tipsen till DD av Sportbladets experter.

ONSDAG 13 januari

DD-1:

Rankning: 1–4–2–7–10–6–3–5–8–11–9

Kommentar: En sådan kanon som Jairo är svår att gå emot. Han är inte bara väldigt bra, segervan och i stor form. Här har han fått ett bra utgångsläge också och vägen fram till segern ligger öppen. Lita på att han har vanan inne. Hästen har en hög segerprocent, kan öppna kvickt och får ses som spetsfavorit även om Joakim Lövgren inte kan lova ledningen. Det krävs inte heller i första skedet. Jag tror ändå att Lövgren klarar av att freda innerspåret och då är loppet så gott som över. Skulle han missa är det som sagt ingen stor katastrof heller. Kan få överta. Eller köra fram i dödens när det har lugnat ner sig och plocka ner dem den vägen.
 

DD-2

Rankning: 1–10–9–5–11–7–6–2–8–4–3–12

Kommentar: Tanken är förstås att Paparazzi M. ska ta hand om taktpinnen direkt. Till ledningen och sedan försvara den hela vägen. Kan förstås blanda sig i även om ledningen missas från början. Men i så fall krävs det kanske lite flyt för att det ska lösa sig. För mig är Zenit Brick tidig. Senast var han favorit på V75 och hoppade bort en tätplacering på upploppet. Står på tur och alldeles för nonchalerad nu. Varnar också för Asterix Hornline som kan avsluta starkt.

FAKTA

Här är tipset:

DD-systemet 3 rader

DD-1: 1 Jairo

DD-2: 1–10–9

Vem tar spets?

DD-1: Det blir inte lätt för Rajah Press att ta sig förbi Jairo första biten. Även Abaz America är kvick och laddas rejält.

DD-2: Tanken är att Paparazzi M. ska sitta i ledningen. Men Nerone Bigi är s-n-a-b-b. Vill dock ha en ryggresa.

! Statistikvinnarna

DD-1: Oerhört starka resultat från Jairo som har vunnit nio av 16 lopp i Sverige. En imponerande segerprocent på 56.

DD-2: Google Håleryd vinner mer än var tredje start. Så här långt en segerprocent på 37 via 15 vinster på 41 lopp.

Martin Berg

ARTIKELN HANDLAR OM