Sportbladets DD-tips

Expertens system och tankar.

TRAV

Här är Sportbladets tips till Dagens Dubbel på GÄVLE.

Varje dag får du tipsen till DD av Sportbladets experter.

16 januari

DD-1:

Rankning: 5–9–4–8–6–2–10–1–12–11–7–3.

Kommentar: Först ska sägas att ingen förtjänar tipsettan. Jula Hamron fick den. Varför? Ja, inte är det för att han har visat toppform på slutet. Men han har mött lite hårdare mot- stånd då. Det gör att man ändå kan ha vissa förhoppningar på honom den här gången, även om det här med skor
på känns som ett minus för Jula Hamron. Paradiziac är intressant. Han har en seger i raden och den togs med skorna på. Efter det har han varit dålig en gång innan han senast var helt okej. Enormous Hangover får Jorma Kontio i sulkyn. Celebrity Marke och Emma Jovalley är rätt så enkla men båda har form och det smäller högt här.

DD-2

Rankning: 11–13–12–14–5–8–4–6–7–1–9–2–10–3.

Kommentar: Xena Tim får tipset för sina fina insats näst senast då hon regelrätt slog meriterade Örbäckens Cruella (låt vara att denna var dålig för dagen). Senast var hon ursäktad. Den fina formen sitter där, sedan är frågan hur mycket sämre hon är med skor på i jämförelse med starten näst senast då hon gick barfota. Stoms Mia hade en sämre dag senast men är normalt sett nästan alltid bra. Mycket passande motstånd den här gången.

FAKTA

Här är tipset:

DD-systemet 10 rader

DD-1: 5–9–4–8–6.

DD-2: 11–13.

Vem tar spets?

DD-1: Nummer 1, annars nummer 4 eller 5.

DD-2: Nummer 4, 7 och 8 är snabbast.

! Statistikvinnarna

DD-1: Quirire.

DD-2: Stoms Mia.

Martin Berg

ARTIKELN HANDLAR OM