Sportbladets DD-tips

Expertens system och tankar

TRAV

Här är Sportbladets DD-tips till loppen på Axevalla, tisdag 1 november.

Spelstopp: V64 19.25 DD 20.53 TV 4 Sport 21.30 ATG24 18.00

DD-1:

Rankning: 1–6–3–2–4–8–7–5.

Kommentar: B.B.S.Sugarlight har fått tuffa lopp i både Mastersfinalen i Oslo samt i VM-loppet i New York senast. Innan dess var han fin vid spetssegern i V75 på Hagmyren.

”Hästen har varit ursäktad av två tuffa lopp och dessutom ­trivdes han inte på 800-metersbanan senast. Han har tagit resorna bra och känts fin hemma i träningen. Jag tycker att han känns ­lika fin som när han vann på Hagmyren. Innerspåret är bra och han är snabb ut. Jag är inte helt säker på att han kan ­svara ­Harry Haythrow i starten men i så fall borde han kunna ta sig ut och få överta ganska snabbt. Jag räknar med bra chans”, ­säger ­Fredrik Solberg till Sportbladet.

Västerbo High­flyer ­spurtade in som femma i SM senast ­efter lite strul halv­varvet kvar. Gången innan vann han i Guld­divisionen ­efter ledning från start till mål. Han ­måste ­räknas som en het seger­kandidat här. Windy Ways är ett härligt sto som satt fast med krafter kvar i Stoeliten ­senast bakom ­vinnande ­Delicious U.S. ­Löpte dött lopp om segern i V75 ­gången innan.

DD-2:

Rankning: 2–9–4–7–10–12–11–6–8–5–1–3.

Kommentar: Casmira är en tuff och rejäl märr som vann i V75 för tre starter sedan. Senast blev hon trea efter en bra spurt. Har ett perfekt läge och slåss om segern igen. ­Makera avslutade bra som tvåa bakom Raspberrysky senast. Har gjort tre bra lopp för Peter Untersteiner och utmanar om ­segern igen. Raspberrysky fick en tuff resa senast och var ­delvis ursäktad. Gjorde bort sig med galopp gången innan men innan dess var hästen strålande vid flera fina insatser, bland  annat vid segern. Felfri kan hon vinna igen. ­Pandora Face vann säkert från ledningen näst senast på ­Solvalla. ­Gången efter hade hon ett hopplöst utgångsläge i semi­finalen i Breeders Crown på en mycket dålig bana. Räknas.

DD-systemet:

DD-1: 1–6–3.

DD-2: 2–9–4.

9 rader.

Vem tar spets?

DD-1: B.B.S.Sugarlight och Harry Haythrow gör upp.

DD-2: Pandora Face.

! Statistikvinnarna

DD-1: B.B.S.Sugarlight.

DD-2: Casmira.

Michael Carlsson