Sportbladets DD-tips

Expertens system och tankar

TRAV

Här är Sportbladets DD-tips till loppen på Åby, torsdag 3 november.

Spelstopp 20.53 TV 4 Sport 21.30 ATG24 18.00

DD-1:

Rankning: 6–4–1–5–9–3–2–8–7.

Kommentar: Hamras One More galopperade dubbelt i debuten för Flemming Jensen senast. Flemming låter annars nöjd med hästen och meddelar att det nu blir barfota runt om. Hamras One More är katapultsnabb från start och det ser intressant ut över den korta distansen. Donatello Sisu

var suverän när han vann E3-finalen för tre starter sedan. Därefter har han haft dåliga lägen och senast kom han aldrig

till från spår tolv. Nu är det klart bättre spår och hästen är snabb ut. Men han möter äldre och mer rutinerade konkurrenter här så det är lite svårbedömt hur långt han räcker. Men det är inte alls omöjligt att det blir seger. Ja El Tomcat kan vara en rolig luring. Han är härdad i tuffa gäng och näst senast följde han med bakom vinnande Fossens Bonus i V75. Har ett bra smygläge och kan slå till i ett öppet lopp då det nu är enklare emot. Picasso Sama har kvaliteter för att vinna ett sådant här lopp men formen är svårbedömd då han var tidigt slagen senast då han kördes fram utvändigt om ledaren. Bra spår och snabb ut. Räknas normalt.

DD-2:

Rankning: 1–6–5–11–12–3–4–2–10–9–7–8.

Kommentar: Helena Klipp spurtade rappt som femma i V75 senast från bakspår över kort distans. Formen är på topp och frågan är hur hon kan utnyttja innerspåret här. Hon har visat ett par gånger att hon kan öppna snabbt bakom bilen. U.F.Andover Again har varit duktig i de senaste starterna. Näst senast vann hon via open stretch och senast drog hon upp spurten sjuhundra meter kvar och fullföljde bra. Miss Jägers är ett kapabelt sto för klassen som vann ett billigt lopp senast efter en perfekt resa. Tuffare emot nu men felfri är hon en av segerkandidaterna. Mammas Syster galopperade med krafter kvar senast. Såg fin ut. Skrällbud.

DD-systemet:

DD-1: 6–4–1.

DD-2: 1–6–5–11.

12 rader.

Vem tar spets?

DD-1: Donatello Sisu, Picasso Sama och Hamras One More gör upp.

DD-2: Helena Klipp utmanas av U.F.Andover Again.

! Statistikvinnarna

DD-1: Picasso Sama.
DD-2: Global Sunset.

Michael Carlsson

ARTIKELN HANDLAR OM