Sportbladets DD-tips

Expertens system och tankar

TRAV

Här är Sportbladets DD-tips till loppen på Kalmar, fredag 11 november.

Spelstopp 20.53 TV 4 Sport 21.30 ATG24 18.00

DD-1:

Rankning: 2–1–5–6–3–4–8–7.

Kommentar: Hope Bo bör ha bra spetschans. I ett så här litet fält och med få hästar som tål att göra något ­själva ser ledaren ut att få bestämma. Det talar väldigt ­mycket för ­Hope Bo. Det som talar emot är att hon är ojämn. Men när hon har tätkänning brukar hon göra bra insatser. ­Maximilian Trotter har bara gjort två starter i år men det är en rätt så fin häst för klassen som har hittat en ­passande uppgift i sin första start på drygt tre månader. Han ­kommer dessutom från ett stall som brukar ha hästarna i stridbart skick per omgående.

Baron Max är en hårding. Två raka segrar följdes av en nolla senast, men då var motståndet stenhårt. Om han är i den form som han var vid vinsterna kan han mycket väl hemföra detta. Diora Sound är snabb ut men förmodligen som allra bäst med en smygresa. Om hon får en sådan samtidigt som det går undan i täten kan hon vara snabbast över upploppet. På V64 streckar vi alla åtta startande.

DD-2:

Rankning: 1–4–3–12–6–9–2–10–11–8–7–5.

Kommentar: Magic Happens övertygade senast. Han blev allvarligt utmanad över upploppet men ökade på ­varje försök från den utvändige konkurrenten. Om ­Magic ­Happens håller ledningen räknar vi iskallt med att loppet är över, men vi har goda förhoppningar om seger även om ­någon av konkurrenterna skulle lyckas snuva honom på ­ledningen. Schatzi Fayline är kapabel men som vi bedömer det är galopprisken stor. Skulle hon gå felfritt är hon bra nog att vara en allvarlig utmanare till vårt singelstreck.

DD-systemet

DD-1: 2–1.

DD-2: 1 Magic Happens.

2 rader.

Vem tar spets?

DD-1: Hope Bo är spetsfavorit. Diora Sound är den av ­övriga som kan öppna bäst. Maximillian Trotter är ­inte ­oäven från start men för hans del borde en fin smygresa ­vara det mest intresssanta alternativet.

DD-2: Bonnies Celebrity kan ta sig förbi Magic Happens från start men det är i så fall bra chans att Magic Happens tar sig ut och övertar ledningen.

! Statistikvinnarna

DD-1: Alleyson.

DD-2: Magic Happens.

Per Nicklasson