Sportbladets DD-tips

Expertens system och tankar

TRAV

Här är Sportbladets DD-tips till loppen på Jägersro och Solvalla, onsdag 16 november.

Spelstopp 21.40 TV12 20.00 ATG24 17.45

DD-1

Rankning: 5–1–15–9–2–8–3–11–10–4–6–7–13–12–14.

Kommentar: Visst ser det bra ut för Brosa Am, men känslan är kanske att han blir lite för stor favorit nu. För loppet känns öppet på förhand. Risken är att han får överta täten och att ingenting sedan händer. Alltså, vi behöver inte tevka om att Invincible H.C. är kapabel. Tyvärr är han långt ifrån att lita på än så länge. När han börjar sköta sig kommer han att tjäna snabba pengar. På sin grundkapacitet måste han ändå vara ett tidigt alternativ. To Be or Not to Be är bra.

DD-2

Rankning: 4–2–9–1–5–12–8–3–11–6–10–7.

Kommentar: Kriterievinnaren Deimos Racing blir förstås favorit i det här treåringsloppet, men tänk på att han drog in fyra miljoner i ett svep på just det loppet. I E3-finalen senast galopperade han efter 50 meter. Jag är inte alls säker på att han får någonting gratis den här gången heller. Kan synas rejält och får han en tung resa känns han som en favorit i fara. Invändigt finns nämligen bland annat revanschsugne Donatello Sisu som inte kommer bjuda på några gratis metrar. Han tar hand om ledningen och sedan kör han där med ambitionen om att behålla den hela vägen. Det kan absolut gå vägen. Kör de här två för hårt mot varandra kan givetvis andra blanda sig i också. Som Gareth Boko.

DD-systemet 6 rader

DD-1: 5–1–15.

DD-2: 4–2.

Vem tar spets?

DD-1: Svårt att se att någon vill, orkar eller kan sätta stopp för Brosa Am även om det finns snabba(re) hästar innanför.

DD-2: Visst försöker Destiny Am men Donatello Sisu är för snabb. Räkna med att Deimos Racing också avancerar.

! Statistikvinnarna

DD-1: To Be or Not to Be har vunnit hälften av sina starter, precis som Brosa Am, men har sex vinster mot Brosas fem.

DD-2: Fem vinster på tolv starter ger Donatello Sisu en segerprocent på 42. Med det är han klart bäst i det här fältet.

Martin Berg