Sportbladets DD-tips

Expertens system och tankar

TRAV

Här är Sportbladets DD-tips till loppen på Gävle, söndag 27 november.

Spelstopp 16.15 TV 12 14.00 ATG24 12.30

DD-1

Rankning: 1–9–6–4–13–5–12–15–11–2–8–7–14–10–3.

Kommentar: Tesio är nog lika bra som de hästarna som ska försöka plocka in tillägg på honom. Det fanns, efter tre raka galopper, en del frågetecken kring honom inför starten senast men då skötte han sig och ledde hela vägen i överlägsen stil. Eftersom han fuskade med aktionen lite till slut var det väl inte så att alla frågetecknen rätades ut men de blev tillräckligt raka för att vi ska vara beredda att ge vårt fulla förtroende till honom. Bakom räknas främst Tellema­story men även Part Nan Angelen, Importedfrmdetroit och kanske även Bulloyung, med Limoncelli som en rysare.

DD-2

Rankning: 6–1–2–10–12–7–11–3–4–5–8–9.

Kommentar: Forecast visade fin form på V75 förra ­lördagen. Det finns en viss risk för att han inte hittar ner i banan på ett vettigt sätt här men om han gör det har han bra chans att plocka ner allt. Overlord Broline är ett ­givet bud ­oavsett om han körs i spets eller får smyga med i ­ryggar. ­Sapajou gjorde nyligen comeback efter ett kortare uppe­håll. Han var godkänd från ledningen och slutade trea. Han bör ­vara ute efter ledningen där han trivs bäst. ­Loppet känns, om man ser det från häst till häst, vid­öppet ut, ­kanske med undan­tag för Forecast. Men han kan ju ­alltså, som sagt, hamna illa till.

DD-systemet 2 rader

DD-1: 1 Tesio.
DD-2: 6–1.

! Statistikvinnarna

DD-1: Tesio.
DD-2: Overlord Broline.

Vem tar spets?

DD-1: Om inte Tesio trampar iväg, Importedfrmdetroit?

DD-2: Det kan bli rusning. Overlord Broline är svår att ta en längd på men Roger Nilsson är ingen etablerad kusk på de här breddgraderna och kanske vill lånekuskarna markera. På de fem innersta spåren finns hästar som alla kan öppna bra.

Per Nicklasson

ARTIKELN HANDLAR OM