Sportbladets DD-tips

Expertens system och tankar

TRAV

Här är Sportbladets DD-tips till loppen på Eskilstuna, söndag 1 januari.

Spelstopp 17.30 TV 12 16.00 ATG24 12.30

DD-1

Rankning: 2–7–8–3–4–14–10–9–1–11–5–12–6–15–13.

Kommentar: DD-1 är öppet med många rätt så enkla men i gengäld formstarka hästar. Dalhem Express har det bästa läget och det brukar kunna betyda en del i så här jämna lopp. The Lucky One är nog annars kanske bästa hästen och trots spåret långt ut på vingen kan det bli bra för honom eftersom han kan öppna. Slipper han trafikproblem har han bra chans. Estelle Web jagar ledningen trots åttondespår. Monster Rainer kan vara ett roligt bud. Han har dunkel form, men om han funkar är han inte sämre än de andra.

DD-2

Rankning: 9–4–10–2–1–5–3–7–6–8.

Kommentar: Med tre streck känner vi oss jättestarka i V64-avslutningen, men på DD-spelet tar vi ännu starkare ställning då vi tycker att Banthechocolate gått starkt i hårda gäng på slutet och här har en bra uppgift. Men det är ju mer en rolig spik än en stenklar vinnare eftersom både Nightingale Face och Beatinathedevil F. är bra för klassen.

DD-systemet 2 rader

DD-1: 2–7.

DD-2: 9 Banthechocolate.

Vem tar spets?

DD-1: Estelle Web är kanske snabbast av alla men har i gengäld det sämsta spåret. Det kan bli så att Olimic R.L.K. tar ledningen. Om han vill släppa, och det borde han vilja, står det mellan nummer 6 och 8, kanske även nr 7, om att få överta.

DD-2: Om alla laddar blir det rusning, för det finns många startsnabba hästar i det här loppet. Bellflower har bra chans att hålla ledningen men om dom andra trycks av kan det kosta – såväl Alvena Uni som framförallt Nightingale Face och Bizzy Sisu är startraketer.

! Statistikvinnarna

DD-1: Midas Metan.

DD-2: Nightingale Face.

Per Nicklasson