Sportbladets DD-tips

Expertens system och tankar

TRAV

Här är Sportbladets DD-tips till loppen på Färjestad, Måndag 9 januari.

Spelstopp 20.53 TV 4 Sport 21.30 ATG24 18.00

DD-1

Rankning: 2–11–3–1–12–4–10–6–8–5–7–9.

Kommentar: Barkevious Mingo vann lekande lätt senast efter att tidigt ha fått överta ledningen. Är härdad i V75 tidigare där han har gjort flera bra lopp. Står fint till här med ett perfekt läge. Det mesta talar för att han får ta över täten efter en bit och sedan ska det vara spel mot ett mål. Värsta konkurrenten Blue Star Champion har fått ett klart sämre läge. Han har annars fart för att utmana och avslutade positivt i V75-finalen senast. Conrads Wilhelm spurtade bra som tvåa senast och är på väg mot toppformen igen.

DD-2

Rankning: 6–11–10–9–7–8–3–4–5–12–1–2.

Kommentar: Carlos Milo har verkligen varit positiv i de

senaste starterna. Senast var han riktigt rejäl vid segern från dödens och övertygade. Öppnar hyggligt men samtliga av de hästarna som är innanför är ”slantjägare” som torde släppa ledningen till honom efter en bit. Sedan ska han slås. Calvados In går jämnt och bra och spurtade in som fyra i skymundan senast i V75 efter en bra slutrunda. Enklare emot nu och räknas tidigt. Top Yllit är bästa hästen i fältet med sju segrar på 17 starter och i fjol imponerade han vid en V75-seger på Axevalla från dödens. Gör nu comeback efter

ett halvårs långt uppehåll. Det lär saknas lopp i kroppen men lyser inte ringrosten igenom alltför mycket blir ingen förvånad om han vinner direkt. Vinnarskallen finns onekligen.

DD-systemet 3 rader

DD-1: 2 Barkevious Mingo.

DD-2: 6–11–10.

Vem tar spets?

DD-1: Drive Launcher. Släpper till Barkevious Mingo.

DD-2: Carlos Milo efter en bit.

! Statistikvinnarna

DD-1: Barkevious Mingo.

DD-2: Top Yllit.

Michael Carlsson