Sportbladets DD-tips

Expertens system och tankar

TRAV

Här är Sportbladets DD-tips till loppen på Bergsåker och Solvalla, onsdag, 11 januari.

Spelstopp 21.40  TV12 20.00  ATG24 18.00

DD-1

Rankning: 1–2–10–4–3–11–7–8–6–5–9.

Kommentar: Blev fel för Angel Rain senast och det är bara

att glömma den plumpen i protokollet. Visade i starterna innan

att formen är på topp. Vann trots startgalopp näst senast och var mycket bra. Det kommer bli en safetystart den här gången och sedan måste kusken Ulf Eriksson se till att komma ut. Gör ekipaget det blir de svårslagna. Men det finns några om och men. Spåret kan till exempel bli en fälla. Eller åtminstone ställa till det. Rent kapacitetsmässigt, och formmässigt, är hon dock befogad favorit. Jag lämnar henne ensam eftersom jag tror att Ulf löser den här uppgiften.

DD-2

Rankning: 2–3–6–4–5–9–1–7–10–8.

Kommentar: Det är lång distans och egentligen skulle kanske Scampi vilja ha ett rygglopp. För att få det att bita maximalt till slut. Men Ville Karhulahti har vunnit med hästen förut. Dessutom över den här distansen. Och det känns kanske inte som att det finns något bra alternativ att släppa till. Så Ville lär köra i spets och försöker optimera sina möjligheter därifrån. Motståndet är faktiskt inte speciellt hårt och att Stig H Johanssons häst får tipset är inte speciellt konstigt. Hela stallet är på väg uppåt efter en tids jobbiga problem med infektioner. Jag har ändå två motbud som jag vill ha med på DD-systemet. Kanske lite överraskande Toronto Love? Inte i toppform än men kraftigt på väg dit. Fint startspår för att få en vettig resa. Stormtrivs på distansen och kommer tungt till slut. Samma med Quantum Outlook egentligen. Om han får spara på speeden, och inte bränna av den från start, går det riktigt snabbt den sista biten. Blir farlig.

DD-systemet 3 rader

DD-1: 1 Angel Rain.

DD-2: 2–3–6.

Vem tar spets?

DD-1: Tyvärr inte vår spik. Det ser bra ut för Kulani och känslan är att kusken gärna testar henne i ledningen den här gången. Motbudet, och hotet, finns i All Time la Marc.

DD-2: Efter en bit är det Scampi som sitter i ledningen och anför fältet. Egentligen mest i brist på bättre alternativ.

! Statistikvinnarna

DD-1: Seger nästan i vart fjärde försök för Angel Rain, som har vunnit sex av 25 lopp så här långt. Bäst i fältet på det.

DD-2: Scampi har samma segerprocent som Angel Rain men har gjort en start mer. Vunnit sex lopp av 26 möjliga.

Martin Berg