Sportbladets DD-tips

Expertens system och tankar

TRAV

Här är Sportbladets DD-tips till loppen på Eskilstuna, tisdag 17 januari.

Spelstopp V64 19.25

DD 20.53

TV 4 Sport 21.30

ATG24 18.00

DD-1

Rankning: 6–3–9–7–2–5–1–8–4–10.

Kommentar: Sheriff Bi är given tipsetta efter tre raka

segrar från ledningen och en tänkbar spik, men vi väljer att gardera då Tobias Modig riskerar mothugg i spetsstriden. Sheriff Bi har heller efter två försök på kort distans aldrig fått segerdefilerat. Pablo Andover spetsade i en 1.11-öppning senast och stack sedan undan till säger seger. Om Bengt L Axelsson svarar ut Sheriff Bi från start och sedan väljer att köra i ledningen kan det hålla hela vägen för Pablo Andover. Om det skulle bli allt för hård körning om ledningen kommer

Cat’s Klondike och Enge Lincoln in i matchen. Petter Karlssons styrning var bra från ledningen senast och har säkert haft nytta formmässigt av de två senaste loppen. Peter G Normans häst avslutade sylvasst senast och en liknande finish lär räcka långt igen. Feria de Mayo har fint läge och ett lopp i kroppen efter vila.

DD-2

Rankning: 2–3–9–1–4–8–7–6–11–12–5–10.

Kommentar: Lågklassig historia för att vara ett DD-lopp och de tolv hästarna har vunnit totalt elva lopp tillsammans. Tipset till Svante Båths Tequila Arette som inte startat sedan i slutet av november, men det fyraåriga stoet har klart högst kapacitet i loppet vilket hon visade vid karriärens enda seger hittills då det blev seger trots galopp. Hon har tidigare haft svårt att sköta sig, men felfri måste det vara mycket bra segerchans i ett klent sällskap. Loppet är vidöppet bakom vår tipsetta, men värst emot är kanske Kajsa T.J. som är hyggligt kvick från start och lär hamna bra till från fint läge. Formen är dessutom klart godkänd, vilket hon bland annat visade vid segern näst senast.

DD-systemet 5 rader

DD-1: 6–3–9–7–2.
DD-2: 2 Tequila Arette.

! Statistikvinnarna

DD-1: Feria de Mayo.

DD-2: Grenouille Zon.

Vem tar spets?

DD-1: Pablo Andover eller Sheriff Bi?

DD-2: Kajsa T.J.?

Thomas Sandberg