Sportbladets DD-tips

Expertens system och tankar

TRAV

Här är Sportbladets DD-tips till loppen på Romme, fredag 20 januari.

Spelstopp 20.53

TV4 Sport 21.30

ATG Live 18.00

DD-1

Rankning: 1–6–2–5–3–4–7.

Kommentar: Catch the Cash kunde inte hålla jämna steg med täten sista biten i ett V75-lopp senast men gjorde ändå ett helt okej lopp. Nu möter hon det enklaste motstånd hon har gjort på år och dar. Innerspåret kan hon inte utnyttja till att hålla ledningen, och det är väl det enda som skulle kunna placera henne i förlustfara. Men vi tror inte det, inte med bara sex konkurrenter. Kusken kan nog backa sig sist om det behövs och sedan lägga upp loppet i stort sett som han vill. Om Catch the Cash bara är frisk förlorar hon inte detta. Om man ska gardera är nog Twigs U.Can Fly den som i första hand gäller. Bara för att hon är spetsfavorit.

DD-2

Rankning: 7–9–12–14–13–15–4–10–11–3–5–8–2–1–6.

Kommentar: Vintern för det goda med sig att det är barfota-

förbud. Nackdelen är att sporten inte alltid håller högsta klass. Det här loppet är ett sådant. Tre hästar ser i slutändan ut att höja sig och tipset får Coyote Roadrunner som gynnas av att ha framspår. Highway Patrolman och Kiss Pride har hårdhet från tuffare sällskap.

DD-systemet 2 rader

DD-1: 1 Catch the Cash.

DD-2: 7–9–12.

! Statistikvinnarna

DD-1: Twigs U.Canfly.

DD-2: Kiss Pride.

Vem tar spets?

DD-1: Twigs U. Canfly har bra chans att sno åt sig ledningen

här.

DD-2: Om man vill dela ut beröm kan man i alla fall ge de här hästarna att de är startsnabba, i stort sett alla som har framspår. Svårt dock att veta vem som är allra snabbast.

Per Nicklasson