Sportbladets DD-tips

Expertens system och tankar

TRAV

Här är Sportbladets DD-tips till loppen på Bollnäs, söndag 22 januari.

Spelstopp V64 16.10

DD 17.30

TV 4 16.00

ATG24 14.00

DD-1

Rankning: 9–11–1–3–8–6–5–10–7–2–4.

Kommentar: Eftersom vi bara spelar med en spik på V64 har vi inte råd att ha så många hästar i det här rätt öppna kallblodsloppet. På DD går vi också kort men det är för att det ser lite lurigt ut att kunna jobba upp DD-oddset till ­några högre höjder, bättre då att ­försöka sätta det på få komber. ­

Egentligen tror vi ­kanske allra mest på Björs Frej som är den mest gedigna hästen. Men när han ­startar från läget längst bak i fältet kan det bli trafik­problem. För Eldvin som också har bakspår kan det med lite tur ­ändå lösa sig vettigt då han är nere i banan direkt. Tand Tuff är garanterad en fin resa. Bland rätt start­tröga hästar kan det till och med bli tal om att köra i ledningen. Blås Undan var fin senast men nu är det hårdare emot och detsamma gäller för Guli Glöd som dessutom har fått ett dåligt spår. Båda är ändå heta segerkandidater även om de, av kostnadsskäl som sagt, inte får plats på våra kuponger.

DD-2

Rankning: 5–10–1–7–3–6–8–4–9–12–2–11.

Kommentar: Picasso Tilly är fin utan att han har blivit den häst som åtminstone vi trodde att han skulle bli. ­Ännu, kanske bör tilläggas. För han var bra i höstas innan han fick ett bakslag och tvingades strykas för hälta inför en tilltänkt start i mitten på november. När han nu gör comeback två månader senare är formen svårbedömd. Men ­tränaren ­kunde i alla fall inte ha hittat en enklare uppgift åt ­Picasso ­Tilly. Perfect Dynamite är förvisso en konkurrent att ha ­respekt för. Han gick från klarhet till klarhet under fjolåret och har han lyckats konservera formen under sin månads­långa ­vila har han bra chans. Wild Thing har ännu mer ­diffus form, men däremot ett bra läge.

DD-systemet 6 rader

DD-1: 9–11–1.

DD-2: 5–10.

Vem tar spets?

DD-1: Bland få startsnabba hästar har Tand Tuff vettig spets­chans.

DD-2: Ytterligare ett lopp med få startsnabba hästar. Kanske kan Wild Thing hålla ut de andra? Ska han släppa ska det vara till någon bra, som Picasso Tilly till exempel. Men denne lär ju hamna en bit bak från start.

! Statistikvinnarna

DD-1: Bro Viking.

DD-2: Perfect Dynamite.

Per Nicklasson