Sportbladets DD-tips

Expertens system och tankar

TRAV

Här är Sportbladets DD-tips till loppen på Bergsåker, lördag 28 januari.

Spelstopp 18.20

TV 4 18.00

TV 12 16.00

ATG24 14.00

DD-1

Rankning: 7–5–10–12–1–9–11–3–4–8–6–2.

Kommentar: Digital Archive är verkligen i knallform och har imponerat i tre raka segrar. Var helt överlägsen senast. Hästen är bättre än någonsin och har tränat fortsatt lika bra inför den här starten. Han är snabb ut och det blir ett offensivt upplägg. Får hästen ledningen utan att det kostar för mycket är det slut. Då blir det fjärde raka.

Queer Fish var tapper som trea i V75 senast efter ett tufft lopp. Hade tre raka segrar innan dess och toppform sitter där. Är ojämnt startsnabb och skulle han lyckas komma före Digital Archive och få täten så kan det bli match. Men det troliga är att favoriten är för snabb i början. Globalsatisfaction slog ihop i starten senast och galopperade när det var full laddning. Normalt sett är han travsäker och han har övertygat i starterna innan. Är ett givet bud för de som vill gardera ytterligare.

DD-2

Rankning: 11–4–3–6–9–8–1–2–5–10–12–7.

Kommentar: Beppe Am har gjort det strålande bra på slutet och visat toppform. Vann åkandes senast. Nu är det spår elva men hästen är så pass bra att det ändå är god chans att runda samtliga. Zenit Brick är det främsta motbudet. Får han överta ledningen från Officer C.D. blir han inte lätt att plocka ner. Hästen har gjort det mycket bra i vinter i V75 och avslutade fjolåret med en vass spurt i finalerna bakom Tjacko Zaz. Officer C.D. ska vara på gång enligt stall Bergh och han är som bekant mycket startsnabb. Frågan är om Bergh kör i ledningen den här gången eller väljer att släppa och ta rygg på ledaren. Är vass på speed och han blir tredje strecket på Dagens Dubbel.

DD-systemet 1 rad

DD-1: Digital Archive.

DD-2: 11–4–3.

Vem tar spets?

DD-1: Digital Archive in i första sväng.

DD-2: Officer C.D.

! Statistikvinnarna

DD-1: Digital Archive.

DD-2: Beppe Am

Per Nicklasson