Sportbladets DD-tips

Expertens system och tankar

TRAV

Här är Sportbladets DD-tips till loppen på Solvalla, söndag 29 januari.

Spelstopp 16.48

TV 12 14.30

ATG24 12.30

DD-1

Rankning: 1–4–14–9–15–11–3–6–13–8–12–10–5–2–7.

Kommentar: Fighting Bax är den givna favoriten och ett tänkbart spikbud. Han kan dock bli av med spets, och han är inte alltid hundra fräsch. Nu är Blue Star Champion fin igen.  Kanske kan han hitta till ledningen, borde inte vara intresserad av att släppa i så fall. Usain Henna ser jättefin ut, finare än på länge. Är också en stayer av rang. Det är ändå svårt att ta dubbla tillägg på bra hästar. Springover såg mycket fin ut senast. Udo’s Oiler är stark som få. Letar man skräll tycker vi att I am Dynamite är det roligaste budet.

DD-2

Rankning: 4–10–5–9–6–2–3–1–12–7–11–8.

Kommentar: Come Back fick en plump i protokollet senast men var helt ursäktad då efter en tung resa. Vi tänker hellre tillbaka på dom toppfina insatser han giorde i starterna före. Nu är han tränarkörd och minuset med det är att de andra kan få för sig att tävla mot ekipaget. Annars ser det bra ut med spetsläge för Come Back som är svårslagen från den positionen. Sheriff Bi är toppbra och med rygg på Come Back i starten kan det lösa sig fint med lite tur. Rubacuori Alca är en hårding med en bra speed därtill.

DD-systemet 2 rader

DD-1: 1–4.

DD-2: 4 Come Back.

Vem tar spets?

DD-1: Flo Rida Sea är snabb ut men borde vara intresserad av ett lopp i ryggar över den långa distansen. Matchmaker As är också snabb ut men borde även han, fast han trivs i ledningen, också vara nöjd med en smygare. Det kan betyda att Blue Star Champion får överta om inte spåret ställer till det.

DD-2: Come Back är vår otvetydiga spetsfavorit.

Per Nicklasson