Insatsen var helt enorm

Johan Edlund om V75

TRAV

Bara att lägga namnet på minnet.

Cash is Fun Zaz.

Det kommer mera. Mycket mera.

Jag kan inte på rak arm komma på att jag har sett en bättre prestation av en häst som tjänat 175 200 kronor än den som Cash is Fun Zaz gjorde i V75-2 i går. Insatsen var enorm.

Han började med att galoppera bort 20 meter i starten. När han kom i kapp fältet, 1 500 meter kvar, avancerade Jorma Kontio i tredjespår. Trots att tempot var stenhårt. Jag var övertygad om att han enkelt skulle komma fram till dödens. Men Torbjörn Näslund bakom Bruce Tooma svarade ut favoriten. Cash is Fun Zaz fick trava vidare i tredje spår och det var först i början av upploppet som Kontio kunde styra ned på innerspår.

Men det omöjliga loppet bekom inte Cash is Fun Zaz det minsta utan han spänstade undan på lätta ben. På nytt svenskt rekord.

Tränaren Timo Nurmos säger att det är den starkaste häst han har tränat. Jorma Kontio jämför honom med Etain Royal. Jag förstår deras resonemang. Nästa mål är Derbyt.

Men för att lyckas där krävs att han kan öppna bättre, att han lär sig speeda och att han inte galopperar. Jag tvivlar på att han fixar allt detta till första söndagen i september.

Nurmos hästar blir heta i höst

Duon Nurmos/Kontio vann även gulddivisionen med Yanantin Boko. Kontio försökte nå spets men svarades ut av Micro Mesh och fick nöja sig med dödens. Yanantin Boko knäckte ledaren i början av upploppet och klarade också av att svara på Skully Gullys spurt. Mycket bra. Efter en tung vår och försommar med sjukdom kommer

Nurmos hästar att dominera hösten.

l l l

Vilken skillnad det var på gårdagens händelserika lopp på Solvalla jämfört med sömnpillren som avgörs på onsdagarna. Som dag och natt. Är det bara prispengarna som avgör hur det ska bli?

l l l

Jodas Julia vann V75 för andra lördagen i följd. Johnny Takter släppte spets efter 500 meter och fick luckan 200 meter från mål. Även om stilen inte var den bästa var segern säker.

l l l

Christoffer Erikssons kuskinsats bakom Global Legacy avgjorde V75-5. Eriksson var ute som tvåa i tredjespår 600 meter från mål. Men märkte att hästen framför var seg. I stället för att runda den chansade han i andraspår. Trots att han då blev fast. Erikssons uträkning stämde. Luckan kom och Global Legacy spurtvann med ett huvud.

l l l

Per Lennartsson bakom en häst tränad av Åke Svanstedt är en mycket lyckad kombination.

I går styrde Lennartsson Youpie till vinst i V75-7 efter löpning nere i kön.

l l l

Även om det regnade i Stockholm i går så är inte 3 109 en godkänd publiksiffra när landets största bana anordnar V75. Det regnade i Årjäng också och dit kom det 8 153 personer.

l l l

Gårdagens största skräll svarade Practical Joke och Bo Falsig för i sjätte avdelningen. Ekipaget låg sist men hann fram efter en vass spurt. Har fortfarande svårt att förstå hur det gick till.

l l l

Förstår inte heller hur ett system som kostade 192 kronor kunde ha sju rätt i går. Men men, bara att gratulera till drygt tio miljoner.

ARTIKELN HANDLAR OM