Experten: Är en blivande stjärna

TRAV

En häst förgyllde dagen på Färjestad.

Och på vilket sätt han gjorde det.

Never Again är en blivande stjärna.

Jag blev förvånad när jag såg att Never Again skulle starta i gårdagens V75-omgång. Varför? Jo, för att det inte tillhör vanligheten att en nybliven femåring av den kalibern dyker upp i silverdivisionen. Definitivt inte i januari när vädret och banorna inte är det bästa.

Men jag är glad att Stefan Hultman valde att starta honom. Det måste ha varit läckert för Örjan Kihlström att sitta bakom en häst som är så överlägsen.

Jag tror fullt och fast att Never Again är bäst i årskullen. Bättre än Viola Silas, ­Joke Face, Juggle Face och allt vad dom nu heter.

Visst, jag vet att han inte vann nåt stort årgångslopp men potentialen är skyhög. Och vilken enorm utstrålning han har. Det skulle förvåna mig mycket om Hultman väljer att låta Never Again fortsätta starta under vintern även om han skulle skövla rent i V75. I stället blir det säkert en rejäl träningsperiod innan de stora loppen under sommaren.

I går hade Never Again vunnit vilket av loppen han ställt upp i även om han haft 20 meters tillägg.

Kihlström brände med två hästar

Annars inledde Örjan Kihlström dagen med att ”bränna” med två betrodda hästar i de första avdelningarna.

Men i V75-3 var galopphandskarna borta. Kihlström lyckades med liten marginal hålla spets från innerspår bakom Marshland. Sen fick han bestämma farten som han önskade och hade gott om krafter kvar i mål. Favoriten, Global Investment, slutade trea efter en okej insats. Stefan Hultman kommer säkert låta Marshland starta på i gulddivisionen under vintern.

Goober lovar mer

Daniel Olsson inledde V75-året med att sätta dit Isak C.D.. Men inte från spets. Som jag trodde. Olsson körde allt vad som gick i början men var chanslös att svara Red Chilli Leaf. Och sen fick Olsson vänta och vänta innan luckan kom 100 meter från mål. Det blev en halvmeters segermarginal till slut. Favoriten City Hall galopperade i starten.

Jag hade höga förväntningar på V75-4. Och till viss del blev jag tillfredställd.

Familjen Goop har en väldigt fin häst

i Goober som lovar mer.

Björn Goop gav också sin häst alla förutsättningar att vinna. En stabil inledning till rygg ledaren, ut i andra ytter varvet och sen attack i sista kurvan. Goober vann lätt.

Det hade dock inte blivit lika lätt om Pascal Zet inte galopperat i ledningen 350 meter från mål. Hade förväntat mig mer av Oleander, Com Valle och Jaguar C.D:

Aldrig sett Jensen så bra tidigare

Fleming Jensen har inte varit någon specialist på svensk voltstart tidigare.Tvärtom. Men i V75-6 i går tog han hur lätt som helst spets från spår ett.

Jag tror inte jag sett Jensen lyckats så bra tidigare i voltstart. Visserligen var han hjälpt av en kvick häst, K.K. Logistic, men Jensen var också helt rätt i sin tajming. Sen körde han väl långsamt i ledningen och bjöd in sin konkurrenter till speedkörning. Men K.K. Logistic klarade också den accelerationsfasen galant.

Johan Edlund

ARTIKELN HANDLAR OM