Stig H visar samma glöd

TRAV

Tidernas störste.

Fortfarande lika sugen på segrar.

47 år efter den första.

Jaaa! Så skrek Stig H Johans

Jaaa! Så skrek Stig H Johansson, expert i TV4, i direktsändning när hans Debbie Brodda vann V75-3. Fascinerande att uppleva att Stig H fortfarande har glöden och vinnarinstinkten intakt.

Det är 47 år sen han vann sitt första travlopp med hästen Zabrina på Hagmyren. För Debbie Brodda var det första vinsten på nästan två år och jag lovar att Johansson var minst lika förvånad som V75-spelarna. Segern underlättades av att Johan Untersteiner (Dust all Over) och Robert Bergh (Conrads Epilog) inte var överens om vem som skulle ha täten. Inledningen blev alldeles för tuff. Visst, Debbie Brodda var duktig, men sista biten var det något av en bromstävling mellan henne, Scarlet’s Aino och Colombian Necktie.

Adielsson tillbaka i form

Erik Adielsson har haft en rejäl svacka i segerstaplande under augusti och september med bara elva vinster på kontot. Visst, hans hästar har inte alltid varit i toppform men han har inte heller agerat med den ackuratess och finess som han normalt gör. Men oktober har inletts charmant. Hittills under månaden har det blivit sju triumfer, varav två kom på V75 i går. Adielsson gjorde inga misstag med

Oskar Svanbergs King of Kings i V75-1. När spurten sattes in 350 meter från mål såg det tidigt klart ut, men ledande Västerbo Offspring kämpade emot till kort före mål. Beröm till tränare Svanberg som lyckats sätta King of Kings i toppskick, trots bara en start på ett halvår. Även bakom Debbie Brodda lyckades Adielsson klanderfritt med sin styrning.

Tintomara Hornline var bästa av alla i går när hon vann V75-7 efter ett offensiv upplägg av Henrik Svensson.

Duon lämande kön 1?200 meter från mål, dödens nåddes 700 meter kvar och 400 meter från linjen var hon i spets. Resten blev en barnlek. Torbjörn Jansson och gårdagens största favorit, Pinepower Rose, hamnade på mellanhand flera gånger i loppet och syntes aldrig med vinstchans.

Normalt sett är Robert Bergh dominant

i Norrland när det vankas stora pengar. Men gårdagen vill han nog helst glömma. Allt blev fel. Med samtliga tre hästar han körde hamnade han i dödens. Som bäst blev det en tredjeplats med Putte Topline i den första avdelningen. Med både Conrads Epilog och Valleystream pressade han onödigt länge för spets. Conrads Epilog blev väldigt trött och Valleystream var tapper som femma.

Sett till segertiderna i går kan man ana att det var rejäl medvind längs hela banan.

Ramana Repoort, som endast tjänat 182?500 kronor innan gårdagen, tangerade det svenska rekordet med 1.13.5 i voltstart över medeldistans. Även övriga segertider var av god klass.

Leif Witasp bröt en tre år lång vinsttorka på V75 när han lekte hem V75-6 med Rocky Race. Tidig ledning och sen uppvisning. Det dröjer inte lika länge till nästa V75-seger.

Nästa lördag är det SM. Det sägs att Torvald Palema, Iceland och Maharajah ska mötas. Jag längtar redan.

ARTIKELN HANDLAR OM