”Kapaciteten lovar flera triumfer...”

Edlunds krönika efter V75

Foto: KANAL75
Johan Edlund.
TRAV

Seedorf O.M.F galopperade i mer än 100 meter.

Men vann ändå enkelt.

Tacka fru Fortuna gånger två för det.

Seedorf O.M.F., som var gårdagens största V75-favorit (66%), hade inte en tanke på trava i början av V75-6 utan slungade sig i hejdlös galopp. Och det såg inte ut som att körande Erik Adielsson skulle få honom i trav heller innan diskvalifikation(under loppets första 350 meter är 150 meters galopp tillåtet) men storfavoriten klarade sig, det var helt omöjligt att bedöma hur lång galoppen var utifrån tv-bilderna, men det kan inte ha varit med stor marginal. Adielsson valde sen, såklart, att smyga invändigt med Seedorf O.M.F.-säkert mest för att hästen skulle få ett träningsjobb i kroppen istället för att åka av banan. Men 700 meter från mål kom det första lyckokastet när Björn Goops häst utvändigt om Seedorf O.M.F. galopperade. Adielsson tog snabbt tillvara på tillfället och skaffade sig fritt utrymme i tredjespår och i början av upploppet attackerade han för fullt. Samtidigt fick Coco de Vie fritt fram från ”vinnarhålet” och såg ut att ha bättre fart än Seedorf O.M.F och gå mot segern då en galopp spolierade(tur igen för favoriten) hennes möjligheter. Nu vann Seedorf O.M.F. enkelt och hans höga kapacitet lovar fler triumfer den närmaste tiden.

”Ser väldigt fräsch ut”

Spring Erom verkar ha hur många liv som helst. Hästen, som nu är tio år, har haft massor av skador (han har bara gjort 73 starter)och varit uträknad mer än en gång. Han är inte lika bra som förr, av förståeliga skäl, men han ser väldigt fräsch och fin ut och det värmde att se honom leda V75-1 från början till slut. Visserligen var motståndet inte det värsta men Spring Erom var bäst.

Veijo Heiskanens Roses Glory svek rejält som storfavorit i V75-2. Hon fick en behaglig resa i andra ytter och även om hon fick trava i tredjespår under loppets sista 700 meter så var hon inte lika vass som i starterna innan och slutade långt från segern. Nu vann istället Star di Poggio efter löpning i ”dödens”(hon gav draghjälp till Roses Glory) efter en stark insats.

Niklas Westerholm gav Top Of The World ett perfekt smyglopp i V75-4 och även om hästen är bäst med tätkänning i loppen för att göra sitt bästa så var han skyldig att vinna efter en sådan smörresa.

”Typisk Kihlströmare”

Som de flesta av Hans Crebas hästar så har Baron Max styrkan som sin främsta egenskap och hade inga problem att vinna den fjärde avdelningen(kördes över lång distans) efter en rejäl långspurt som inte gav ledande Joe Martini någon chans.

Örjan Kihlström körde ett ytterst avvaktande, även för att vara Kihlström, lopp med favoriten Valeur i V75-5. 400 meter från mål var det minst 40 meter fram till ledande Supreme Court men samtidigt som denne stumnade något på upploppet fick Valeur upp farten ordentligt och hann fram kort före mål. Med andra ord en typisk ”Kihlströmare”.

Omgången avslutades med att Claes Svensson skickade King Sir Kir till spets, hans bästa position, efter första kurvan och sedan såg han helt oslagbar ut. I mål skiljde fyra längder till tvåan Beppe AM.

Johan Edlund

ARTIKELN HANDLAR OM