”Hoppas kunna leda loppet hela vägen”

TRAV

Folk i allmänhet verkar ha köpt skiten i Kalla fakta härom veckan.

Jag är inte förvånad.

Det som sägs, visas och skrivs i tidningar och tv borde vara sant.

Men så är det inte alltid.

Kalla faktas beskrivning av svensk trav­sport är ett bevis på det. Kvällspostens Tony Kaplan, Aftonbladets Lotta Gröning och ATL:s Lars Vernersson har alla gått på det. ATL (Lantbrukets Affärstidning) är böndernas egen tidsskrift och svenska bönder är de som skickar grisar och kreatur till slakt­bordet med en så kallad grisfösare.

Vem har satt gränsen för vilka djur som det ska tillåtas elektricitet på eller inte? Enligt mig är det lika vidrigt över huvudtaget. Oavsett djur.

Samtliga dessa krönikörer är välkomna på oannonserat besök på min gård för att titta till hur mina hästar har det.

Samma sorts besök borde man göra på långvården, äldrevården och mentalvården. Kanske ockå hos folk som har det allmänt jävligt i det svenska samhället i dag.

Lite distans tack! I och med detta inlägg är detta ett avslutat kapitel för mig.

A2 härjar. Jag har tjatat om det i flera år på det här utrymmet och äntligen har STC kommit till beslut. Det blir ett obligatoriskt vaccinationsskydd från och med 2010.

För sent! Mycket tidigare tack.

Nomineringarna till Årets Häst-­galan har fått en besk försmak på grund av nya regler. En av de bästa svenskfödda tvååringarna är inte nominerad.

Känns inte så kul för mig som tävlingsmänniska att ställa upp med Juggle Face då.

V75 i dag på Färjestad. Hoppas jag. Eventuellt blir det Örebro om något nytt sjukdomsfall dyker upp i Karlstad i dag.

Chili Ås (V75-2) gick ett mycket starkt lopp senast på Solvalla i den här klassen. Duger bra om inte spåret ställer till det.

Paul November (V75-7) är ute över lite fel distans. Dock har han form som räcker över distansen. Provas med nytt huvudlag. Hoppas kunna leda loppet hela vägen.

Lutfi Kolgjini