Persson bjöd på en Picasso

TRAV

Kari Lähdekorpi sopade nästan rent.

Picture Ås fick ett återfall. Jan-Olov Persson bjöd på en Picasso. Och vi som spelade utsattes för svåra psykiska prövningar.

Själv vill jag glömma alltihopa.

Kari Lähdekorpi sopade nästan rent.

Picture Ås fick ett återfall. Jan-Olov Persson bjöd på en Picasso. Och vi som spelade utsattes för svåra psykiska prövningar.

Själv vill jag glömma alltihopa.

V75 på Bergsåker inleddes utan större dramatik. Över 1640 meter i jämna lopp är ledningen värd nästan allt. Stensro General (33%) och offensive Daniel Olsson bombade till ledningen in i första sväng och fick sedan bestämma i snigelfart. Segern blev säker och det är svårt att säga hur bra Lähdekorpi-hästen var. Men med helstängt huvudlag såg han ruskigt taggad ut.

Vann på halvfart

I sin andra start för skicklige Timo Nurmos blev det andra raka för Salma Boko. Och det från tillägg i ett tufft stolopp. Jorma Kontio anföll i känd stil nästan direkt, tryckte sig till spets 1 250 meter från mål och stoet vann på tomgång. Enligt Kontio gillade inte Salma den aningen lösa banan men han förklarade också att det fanns gott om bensin kvar.

Min gissning är hon brakar rakt upp i Stoeliten i år och att hon kommer klara sig bra där.

Omgångens största favorit, Picture Ås, såg ut som förr i tiden i V75-3. Sprang och nickade i skadskjuten stil i spets och in på upploppet hade Torbjörn Jansson inte ett skit kvar. Han var kort och gott riktigt dålig som förlorade. Enda anledningen jag kan hitta till återfallet var att jag spikade.

Vinsten istället till Favorit och Örjan Kihlström efter en styrning som håller världsklass: spets efter 300 meter från spår tolv, släppning 1 500 kvar och en klassisk Örjan-lucka mitt på upploppet. Visst är det lite kul med volt i guld?

Körde bort favoriten

Nästa storfavorit till rakning var Fakse i kallblodsloppet. Det gick inte alls. Jan-Olov Persson körde nämligen bort sin stjärna. Han valde att sitta kvar i tredje ytter när spurten drogs upp 800 kvar, trots att han körde bästa och starkaste hästen. Inte ofta man ser såna tavlor på V75.

Kajsa Frick vann loppet från spets med norske Rapp Best (fin) och Järvsömolle flög "som vanligt" fram över upploppet och blev tvåa med mersmak.

Korsdrag blev det när formkusken och hemmasonen Kristian Lindberg körde rakt fram invändigt hela vägen i V75-5 med enprocentaren Heaven of Fortune och smet förbi Borderline sista 100. Den var inte lätt! Namnet på tvåan beskriver mitt tillstånd efter det här loppet...

Jojo Orly skrällvann (7%) silverloppet från femte ytter. Det var egentligen omöjligt med tanke på tempot i täten men det visste uppenbarligen inte hästen om. Det här innebar att Kari Lähdekorpi tog tredje segern och nu gissade min fyndiga kompis att det bara var Kari som var kvar på V75. Det började osa jackpott.

Men när Lähdekorpi-tränade tredjehandaren Made For Victory vrålspeedade till vinst från rygg ledaren i V75-7 blev det knappt fem miljoner för sju rätt.

Grattis Kari och grattis ni fyra som vann.

Själv bryter jag ihop och kommer igen.

Micke Nybrink