Polare Kari fixar miljonen åt mig

TRAV

Är Commander Crowe lika klar som Järvsöfaks...?

Och vem vinner kvalet till Olympiatravet?

Det ska jag försöka svara på.

Dunderdragen i omgången tränas av min synnerligen gode vän Kari Lähdekorpi.

De faller så att det ryker i canvasen nu. Torvald Palema gick i däck i Kalmar för två veckor sen och i lördags skedde det omöjliga, Järvsöfaks åkte på en uppercut strax före mål och var plötsligt ten and out. Hur skyddar man sig mot sånt?

Så därför kan man också fråga sig hur det ska gå för oslagbare Commander Crowe i V75-1? Ska han haka på den otäcka trenden? I början av veckan var jag övertygad om att Puros gladiator var totalt stenklar men ju mer jag tänker på desto mer känner jag för ett vältningsförsök.

Visst, han är ruskigt bra och vinner nog Derbyt - men från sjätte ytter på en vindsnabb vårbana kan han trava 1.11,8 sista rundan i tredjespår och vara chanslös.

Fegar inte

Som spelare måste man våga skämma ut sig för att vinna en miljon - och de så kallade motbuden är fyra till antalet:

Groucho (8 %) är spetsfavorit och även om han är bäst på sprint kan han smita undan. Hästen är bra. Nec Carmolo (15 %) har gjort allt rätt, är startsnabb och körs av toppkusk. Tänk om han frontar? Springer 1.14 i spets? I bakhåll ligger Go Juantorena (lopp i kropp, 4 %) och Lodbrok H.H. (grym senast, 8 %) och lurar.

Olympiatravskvalet, V75-3, är ingen enkel match.

Jag tror egentligen att Gentleman vinner. Jag anar att han kommer bli en ny Hot Shot Knick, fast lite bättre, och då ska han knäppa dem nu. Men jag är för feg, han har trots allt inte startat på ett tag och kan också bli fast.

Dumle Loss är stenhård men att spöa Sunpower C.G. i sista steget gör honom inte till spik, bara ett streck. Jag är okänslig men rättvis. Gullegull får andra hålla på med.

Torvald Palema var katastrofdålig senast men kan vara hur bra som helst nu, ni minns väl Gidde Palemas genombrott? Flopp - succé - arga spelare.

Glen Kronos tänker jag inte spricka på men Ludde ska köra snällt (jo, det är sant!) och då kan det gå hur som helst.

Så på något sätt piper skrälldetektorn för Colombian Necktie (12 %). Han är lite puckad men har kanske mognat över vintern (det har inte jag) och att han har fart som räcker mot eliten inser alla som begriper något.

Lädret avslutar

Kari Lähdekorpi får stå för de roliga dragen. Vinner de inte ska jag skälla ut honom. Nej, jag står för mina misstag och hittar säkert någon bra bortförklaring. Hur som helst, Ultra Sund (36 %) har bra chans i svåra V75-5. Hon har varit mycket bra i de två senaste starterna i Norrland. Senast fick hon visserligen stryk men insatsen från dödens var hur bra som helst. Matti Nisonen kör allt bättre och jag spikar.

I V75-7 startar en Lähdekorpi-häst som jag väntat på. Jojo Orly (18 %) satt fast med ofattbart mycket sparat på V75 i Kalmar för två veckor sen och intrycket var "vinner med 20 meter nästa gång". Ni minns väl när Jojo Orly blåste förbi Always Alluring i ett V75-lopp på Bergsåker i februari?

Spår två bakom bilen är perfekt och även om det är lite crazy chansar jag och singlar på allt.

Helgens tips

Micke Nybrinks V75-system

Micke Nybrink

ARTIKELN HANDLAR OM