Arnie kommer att få svettas

TRAV

V75-finaler och det gäller att köra loppen i det berömda badkaret.

Den stora frågan lyder:

Var hamnar Arnie Somolli?

Vem spetsar, vem släpper?

Mina spikar behöver inga hjälpryttare.

Arnie Somolli var vinterns häst, ända till han åkte på stryk i gulddebuten senast. Då galopperade han i första sväng och knäade sedan efter en tuff resa med forcering till dödens. Han var ursäktad men ändå en besvikelse.

Nu går han ner i klass och chansen är givetvis god, den som spikar ska inte idiotförklaras. Men från spår åtta bakom bilen - var fan hamnar han? Blir det inte tredjespår genom första sväng, 10,5 första 500 och dödens på Davidov?

Hur kaxig är man då om man spikat?

Därför väljer jag att gardera med ledaren - Davidov svarar ut Grove's Ben, det har han gjort förut - och Persos Yankee som borde vara den som njuter av att Arnie får svettas.

Inga kaffepengar

I V75-2 kommer en av mina nya favoriter ut, Zero Sum Game (10 %). Han var enormt bra i V75-försöket i Eskilstuna den 23 december då han fick knalla i tredjespår utan rygg en stor del av loppet och ändå var tvåa. Efter det har han tagit två raka och jag är inne på att han städar av dem sista 500, bara det blir lite tryck i täten.

Det här är en chansspik, hela mitt system är en vild chansning, och den som vill vinna kaffepengar och "spela säkert" (lycka till) kan bläddra vidare.

Guldloppet, V75-3, innehåller endast sju hästar och kan tyckas tråkigt men det är ändå spännande och inte lätt att lösa. Anelka spetsar väl och släpper sedan, tror jag, till Bar Code. Men det är inte säkert, det kan vankas svar, och i så fall är Bar Code rökt. Derrick di Jesolo såg dunder ut i Kari Lähdekorpi-debuten och streckas blixtsnabbt vid gardering. Men jag spikar. Blåser inte Acclaim ner dem över upploppet? Nu blir det inte skitig bana och surväder, som senast, utan soligt och snabbt underlag.

Acclaim är svår att stoppa när han får spara speeden till 400 kvar.

Rydens Cremona (V75-4) är omgångens kommunvinnare, hästen alla snackar om. Jag hakar inte på utan spikar en skallös dam från bakspår på 1 640 i stället! Twigs Oprah (11 %) tar inte i så det knakar men sedan Per Lennartsson slutat driva henne bromsar hon i alla fall inte och de två senaste insatserna är strålande, dödens och heroisk tvåa. Nu rycker Pelle dessutom av henna alla fyra skorna och för mig känns det givet att tro på henne.

I V75-5 har jag inte en aning om vem som vinner men hoppas att åtta streck räcker. Varför är Lonesome Laday bara åttaprocentare?

I sjätte streckar jag Kihlström, Adielsson och Björn Goop. Det brukar räcka en bit, särskilt på Solvalla. Adielsson är ute efter ledningen med Lindy Later som bör vara vassare än senast med loppet i kroppen. Blue Canyon är jag småkär i och han lär spurta rappt som vanligt. Toroid med Goop brukar innebära att hästen får vingar sista biten, när han vann i Gävle näst senast var det väl årets rökare vi såg?

Born to Dance blir allt bättre och är min tipsetta i sista men Bexipop och Go on Pale måste givetvis också med, två toppbra hästar med toppkuskar. Näst längst ner i strecklistan hittar jag fyndet Operett Brick (3 %), ni vet hon som flög fram näst senast och var favorit på V75 senast...

Helgens tips

Micke Nybrink