”Så ska jag bli bättre på spel”

Nybrink summerar 2007

TRAV

Nytt år och dags att göra bokslut som spelare.

Gör ni det? Skriver upp vinster och förluster och summerar.

Och analyserar ni era misstag och försöker lera er något?

Jag sköter bokföringen hyggligt på V75 – men alla de andra spelen är en, mer eller mindre, jämn sörja av gungor och karuseller.

Jaaaeeeäää…, det går väl jämnt upp, ha ha.

Vad har jag då lärt mig under 2007? Hur ska jag göra för att utvecklas? Om man nu kan det efter 30 års oförtrutet spelande på hästar? Klart man kan, ödmjukhet och analys av de röda siffrorna är det som gäller. Vi ska väl inte trampa i samma hjulspår i år? Hur som helst, här är lite av vad jag kommit underfund med under 2007. För att bli en bättre spelare 2008 ska jag:

Ett skicklighetsspel

3?Läsa på som en tok. Trav är ett skicklighetsspel. Den som tar till sig all information och värderar den på rätt sätt har mycket större chans att vinna än de andra, lata spelarna.

3?Utnyttja ATG:s lopparkiv till bristningsgränsen. Det här är guldgruvan för alla seriösa travspelare. Känner mig faktiskt lite stolt att ha drivit igenom det, för utan mitt tjat på cheferna på ATG/Kanal75 hade det här nog aldrig blivit en verklighet. Jag visste att det fanns, men att det obegripligt nog var stängt för spelarna. Godiset låg där – men det var ingen som åt av det.

3?Grejen med lopparkivet är inte bara att se de senaste loppen, utan här kan man även kolla upp gamla starter när man kör loppen i badkaret. Vem är startsnabb? Hur är han från springspår? Klarar hon fjärde? Hur är inner bakom bilen? Har hittat många vinnare den vägen.

Spela bara om du är påläst

3?Välja mina strider med omsorg. Det går inte att spela överallt. Se gärna mycket trav men spela ska vi bara göra när vi är pålästa. Då är det ganska enkelt. Nåja. Lättare.

3?Inte lyssna på alla människor som vinner hela tiden och som alltid vet en massa i förväg men som aldrig har några rätt efteråt. Hur kommer sig att de ändå alltid har sju rätt och 200 spänn på dubbeln? Och hur kommer det sig att de två minuter senare behöver låna pengar till lunch?

3?Fortsätta spela V75 i bolag. Det är enda chansen, även om ATG gärna vill informera om att ”systemet kostade 240 kronor och gav 18 miljoner”. Alla vi som är någorlunda insatta vet ju att de små systemen som vinner stort oftast är en liten del i ett jokersystem. Jokersystemet är helt överlägset och ett måste för den som spelar lite större på streckspelen.

FAKTA

Veckans tips

1. 3 Simmer Hendrika (V64-6)Övertygat stort i två raka. Vinner väl igen? Spik.

2. 10 Trumpet Käll (V64-2) Kraftigt uppåt efter vila senast. Pass upp!

3. 10 Zanzibar Man (V64-4) Vass spurtare. Visade full form senast. Luring.