Läge att åka hem nu, Going Kronos

TRAV

Han såg ut som om han vore målad av Leonardo da Vinci.

Men Going Kronos svek – igen.

Vad vi inte såg var slemmet i hans hals.

Är det inte liksom läge att åka hem nu?

Going Kronos var sjuk i söndags och det kändes antagligen inget vidare i uppförsbacken på Vincennes. Han har min fulla förståelse. Sprang själv fem kilometer i tuff terräng samma dag. Efter sjukdom och med slem i halsen trodde jag att bröstet skulle explodera. Jag som brukar dansa (nåja) runt två rundor (en mil).

Självklart kan inte Going Kronos starta i Prix d’Amerique nästa söndag. Den som tror det är galen. Man kliver inte av en penicillinkur och går rakt ut i världens tuffaste travlopp. Lutfi Kolgjini riskerar knappast att ge honom ytterligare ett knäckarlopp.

Det bästa vore nog att åka hem igen, innan han gör en ”Conny Nobell”: Going borde kanske vila sig frisk, träna hårt och ladda för våren och sommaren? Börjar ni också bli rädda för att karriären ska ta slut?

Sen när är totospel bedrägeri?

2,20 stod Going Kronos i hos ATG i söndags. I Frankrike var han inte lika hårt spelad, där hade han gett 17 gånger vid en eventuell seger. Röster har höjts mot detta, att ATG inte borde arrangera spel i en egen pool. Att det är rena bedrägeriet.

Jag fattar ingenting. Sen när är totospel bedrägeri? Måste man spela Going Kronos? Jag som trodde att spel på hästar gick ut på att vara påläst och lira den häst som står

i bästa oddset i förhållande till vinstchansen. Så dum jag är. Det var alltså ­Going man skulle lasta in på?

Gapskratta åt underoddset

Givetvis inte. Istället ska man gapskratta­ åt underoddset och se sig om efter en häst som de enögda svenskarna missat. Hjärtat och flaggan lämnar vi hemma. Det är hjärnan som gäller. Vinnande Nouba du Saptel gav fem gånger i Sverige och 3,20 i Frankrike.

Det bästa är förstås att spela både i Frank­rike och i Sverige. Då kan man ”ta betalt” på två håll. Om man nu har möjligheten.

Till sist ett mejl från Stefan: ”En sak jag funderat över och som jag saknar är en möjlighet att i efterhand leka med tanken på olika vinnare och vad utdelningen hade blivit om mina hästar vunnit. Hoppas du förstår vad jag menar! Alltså, det borde finnas möjlighet att i ett formulär fylla i den rad jag trodde på innan loppen och att sidan sedan räknar ut vad det hade gett i plånboken. Kan väl inte vara svårt alls? Och det hade varit otroligt kul att mer konkret kunna drömma i ”om-termer”. Lobba för detta vet ja!”

FAKTA

Veckans tips

1. 3 Joylite (Solvalla, V64-6)

Positiv på V75­senast. Skalle! Bra chans.

2. 6 Gardeur (Solvalla, V64-4)

Jättefin häst. Lopp i kroppen. Rolig V64-rysare.

3. 4 Jamille (Solvalla, V64-1)

Hedershäst som trivs bäst på sprint. Tokskräller?