Nybrink garderar alla favoriter

"Nu är det jackpott på riktigt."

TRAV

Är det jackpott eller är det jackpott?

Det är jackpott – igen.

Skillnaden är att nu är det på riktigt.

Nu är det ingen liten sketjack på V65/V64, nu är det på V75.

Som vanligt läser ni följande rader på egen risk.

Jag tycker nämligen att var och en får ta ansvar för sitt eget spelande. Visst bidrar jag gärna med mina tankar och analyser, men att spela på hästar handlar nästan alltid om rena gissningar och vilda spekulationer, i alla fall om man vill vinna stort.

Det är därför jag garderar alla de fyra stora favoriterna i morgon. Det betyder inte att de är chanslösa, bara att jag ser ­potentialen i mitt system om ett par av dem bränner.

Frick låter nöjd

I V75-1 är det uppenbar risk att Kari Lähdekorpis Go on Pale vinner. Han är stor favorit och anledningen till att stallet gör resan från Halland till Lappla…, förlåt Medelpad. Go on Pale går bra hela tiden, inget snack om det, men för mig som är petig vill jag påstå att det vilar något pittlöst över honom i slutstriderna. Därför har han inte radat upp segrarna. Nu kan det vara så enkelt att han är överlägsen i detta mediokra gäng.

Men, jag vill dubbla med härligt spurtstarke Simb Luke som ju brakvann senast det var V75 på just Bergsåker. Frick låter nöjd och ni minns väl hur bra hästen var under slutet av 2007?

Fyra hästar får räcka i V75-2. Jag plussar för Kibitka (15 %) som det surrades mycket om inför senaste starten på Solvalla. Då galopperade hon och flög sedan runt banan i skymundan, det var lite av en ”Lea-upphämtning”. Läget är perfekt och Per Lennartsson som kusk känns bra, han är bomb­säker.

Amour Ami (V75-3) var jag nära att spika. Jag är förtjust i Robert Berghs jänkare som är tuff och oöm. Bergh brukar köra lite hur han vill när hästen spöar dem i gärdsgårdsserien i Norrland. Han har sett kanonfin ut på slutet, men det som får mig att backa är spåret. Hästen kan inte försvara spets och sen luktar det offensivt upplägg och dödens. Dödens i ett litet fält där alla andra får bra resor … Nja, vi målar på.

Min luring är Triton Sund (19 %) som är tuff och bör trivas över Bergsåkers ökänt jobbiga upplopp.

Peggy vinner lätt

Peggy Ruda vinner V75-4, lätt. Bara hon inte blir fast igen, som på Solvalla senast. Då hade hon vunnit med lucka. Gången före lekte hon med dem på Bergsåker, från spets. Barfota igen borde funka och hästen är under kraftig utveckling. Spik.

Voje Faks singlas av halva Sverige. Men inte av mig. Han får gå i dödens på en het norrman vid namn Arion och det blir inte så kul. Jo, för mig, för jag har garderat storfavoriten. He he. Draget är Vimseld (9 %) som höll strålande i front senast och bara fick stryk av racern Lundås Emelie. Nu står det andra ytter i programmet.

New Photo (V75-6, 14 %) är veckans tokspik. Han var tvåa bakom Lea på V75 senast och hakade på fint utan att vara tom. Nu körs han i spets och över 1? 640 kan det hålla. Ryck tussarna och kör, pappa är ”all-in”!

Sista garderas då jag inte är helt bergis på Leading Lanterns storhet. Tintomara Hornline (10 %) står väl på tur för V75-seger? Eller hur?

FAKTA

Micke Nybrinks V75-chanssystem

V75-1: 2, 11 (res 3-9)

V75-2: 4, 9, 11, 14 (res 6-10)

V75-3: 1, 3, 5, 7, 9 (res 2-8)

V75-4: 1 Peggy Ruda (res 2-7)

V75-5: 1, 3, 6, 8, 10 (res 9-5)

V75-6: 1 New Photo (res 3-2)

V75-7: 1, 2, 3, 5, 7, 8 (res 4-11)

Totalt 1?200 rader/600 kronor

Helgens tips

1. 1 Peggy Ruda (Bergsåker, V75-4)

Allt bättre. Rubbet kvar senast. Kul spik.

2. 1 New Photo (Bergsåker, V75-6)

Kanonform och drömläge. Hela vägen?

3. 9 Kibitka (Bergsåker, V75-2)

Vass efter galopp senast. Stormvarning.