”Jag kunde inte ha gjort det bättre själv”

Micke Nybrink tycker till

TRAV

När V75 avgjordes på Jägersro testades spelarna ordentligt. Få stod upp sedan sex av sju favoriter bränt av.

Fortune Access var den enda som pallade för trycket.

Men den var ju klar…

Det började precis som förra lördagen. Conrad Lugauer, tysken som numera håller till i Skåne, brände av, stackarn, med ännu en stor favorit i V75-1.

Senast var det Copper Beech som sprang in i väggen på sista bortre. Den här gången straffade bildsköne Toulouse­ ut sig med startgalopp. Efter två omstarter blev han måhända lite hispig?

Hur som helst, Jörgen Sjunnesson, catchdriver med södra Sverige som arbetsfält, gjorde sitt jobb med ackuratess med gamle Candle of Darkness. Sjunnesson var kvick i tanken, körde till spets efter 650 meter när de andra mest satt och pillade sig i naveln. Sedan höll tioåringen undan till knapp men säker seger på stumma ben. Här satt både Pysen Eme och Gunnar Palema (efter galopp) fast med vinstkrafter bakom ledaren.

Kämpade starkt i dödens

Favoriten Westside Photo kunde inte alls försvara ledningen i V75-2. Istället försökte sig körande Åke Svanstedt, i ren desperation (?), på att knocka ledande Finish Flyer. Han körde fram i dödens varvet kvar, pressade envist – men hans häst var den som knäade först. Finish Flyer, å sin sida, var mycket bra och höll undan till säker seger på topptiden 13,5/1?640 auto för Johnny Takter.

Erik Adielsson hade kört V75-3, guldloppet, i badkaret. Så såg det i alla fall ut. Jag kunde inte ha gjort det bättre själv, fniss. Han spetsade med Flying Herkules, vägrade släppa till Capricorn Label men gav bort ledningen utan strid till starke Skogans Joker. Sen fick han luckan i hårdkörningen runt sista sväng och Timo Nurmos nioåring speedade till knappt vinst via 1.11 sista 1?000.

I dödens kämpade Triton Sund starkt och det var först i de sista stegen han fick ge upp.

Favoriten gav upp helt

Dagens tredje spetsvinnare kom i V75-4 där formstarka Vilma Girl släpptes till front och höll undan säkert för Jens Laursen. Favoriten Ninotchka gav upp helt utvändigt ledaren och bör nog kallas för dagens flopp. Hur kunde jag tro på henne?

Filippa Balance skreks det om inför V75 på Jägersro den 12 januari. Då blev hon trea efter en godkänd spurt. Nu var hon ännu vassare då hon vann före danske Palle Gunther, även om V75-5 inte var dagens höjdare med ett flertal galopper. Från tredje ytter slog hon sig fram till vinst efter 13,5 sista 700 ute i spåren.

Bästa hästen vann i brons, V75-6. Turn­around ångade fram i tredjespår, landade i dödens 1?100 kvar och sluggade sig till vinst. En toppinsats, kort och gott.

V75-7 till Kari Lähdekorpis Fortune Access. Han tokvann från dödens. Men det visste vi ju, att han var överlägsen. Att han tävlade i silver fastän han bara behöver vara med i brons var förstås en ren skitsak. Det fattar även lilla jag, som inte kan ett skit om trav. Sägs det. Ha ha. Jag får hämta ut ändå. Långnäsa.

Micke Nybrink