Goop i alla? Nej, han vinner i ett

TRAV

Det är helt sjukt.

Björn Goop är favorit i sex av sju V75-lopp.

Och risken finns att han sätter tre, fyra strutar i nättaket.

Men det kan också löna sig att jobba bort honom.

Det är min diaboliska plan.

V75 på Axevalla borde väl innebära att Åke Svanstedt dominerar? Så är det inte i morgon. Det är hans bittraste konkurrent, Björn ”tutar 750 kvar, gungar och kör” Goop, som sitter på bästa handen. I skrivande stund rattar BG, travets värste målspottare, sex favoriter och en andrahandare.

Visst får man lite av en flashback från Örebro den 2 februari när man ögnar igenom loppen? Då trodde jag att alla favoriter (typ) skulle vinna och spelade på det. Men omgången blev en svidande örfil och en brutal påminnelse om att inga lopp är körda förrän, om vi tittar på morgondagen, Axevallas referent Göran Borgås sjunger Bjöööörn Goooooop. Eller vad han nu utbrister? Helst ser jag, och ta inte det här personligt Björn, att Borgås bara skanderar ditt namn en gång.

Finns på riktigt

För i V75-5 kommer King of Spader ut. Oj, det är en kanon. Fy satan, vilken häst. Fyraåringen har bara gjort tre starter och aldrig varit i närheten av förlust. När han vann på 13,9/1 640 auto i sitt livs andra start, den 13 december, hoppade jag till hemma framför ”lajven”. Vad faen var det där? Såg jag syner? Nej, han finns på riktigt. Senast joggade han runt till vinst, hade spår fem med volt, frontade och pinnade undan med 1.11 sista 500, utan att en svettpärla bröt fram ur hans panna.

Vinner inte den här så… Nej, inget dumt löfte. Men lita på att han är kå-ell-a-ärr.

Inte hundra i kolan

Quarcio du Chene (V75-6) bör förstås också brakvinna. Han dundrar upp i guld på ett år. Hästen är överlägsen i kapacitet. Björn Goop kör en stridsvagn; de andra ”utmanar” med pilbåge och slangbella. Men – hästen påminner lite om mig, han är inte helt hundra i kolan. Det kan slå runt när som helst. En knäppgalopp kommer, förr eller senare. Vad jag förstått försökte han slå sönder hela dopingstallet senast… Harmonisk? Nja.

Min gardering går alltså ut på att han straffar ut sig själv, det är enda chansen. I så fall vinner antingen Hobgoblin Face, mycket fin senast, eller Ghastly Face, dunder i ny regi senast. Så enkelt är det.

Omgången i övrigt:

?Maid For Tag eller First on Line Sec leder runt om i V75-1. Fegt att låsa på två? Kanske, men ibland ska man ”slå ut med järntrean”.

?Kan du Candy är draget i

V75-2. Hon är blixtrande startsnabb, tävlar på hemmaplan och den här gången har Hans G Eriksson inga defensiva planer.

?Tre hästar gör upp i guld: Spring Ray, Persos Yankee och Acclaim. Låsa på tre är nog smartast. Jag spelar ett mindre system och då får det bli Acclaim. Hästen är otäckt effektiv över ett långt upplopp, som nu.

?Har fått en hang up på att Empress Guvijo skräller i V75-4.

?Verdi Sund känns hetast i sista. Spets och slut? Heltäck loppet med Min Narkissos (stor och stark) och Staro Allentown (strålande näst senast).

FAKTA

Micke Nybrinks V75-chanssystem

V75-1: 1, 5 (res 3–4)

V75-2: 2, 6, 8, 9, 11 (res 7–3)

V75-3: 8 Acclaim (res 4–7)

V75-4: 5, 6, 7, 8, 10, 11, 12 (res 9–1)

V75-5: 5 King of Spader (res 1–9)

V75-6: 1, 4, 6 (res 5–11)

V75-7: 4, 7, 12 (res 9–8)

630 rader/315 kronor

Helgens tips

1. 5 King of Spader (Axevalla,

V75-5) Derbyvinnare 2008? Måste vara klar nu.

2. 2 Kan du Candy (Axevalla, V75-2)

Startkanon i full form. Spets och slut?

3. 6 Empress Guvijo (Axevalla, V75-4)

Speedig värre. Fast senast. Skräller nu?