”Sen lovar jag att skjuta mig själv”

Nybrink försvarar sig

TRAV

Efterhandsreferat, förekommer det?

Och varför spikar jag inte tre stora favoriter hela tiden?

Det ska vi diskutera nu.

Och så vet jag hur Åke Svanstedt ska slippa telefonterrorn.

Vi börjar med ett mejl från Leif Hamberg i Gävle:

”När ni nu inte törs referera loppen direkt, utan måste ha facit i hand för att kläcka era klokheter, måste ni hålla på att spekulera i vem som ska vinna loppet som ni redan vet resultatet av?! Ni förstör spänningen i loppen så att man tappar lusten att se dom. Är det så viktigt att kunna glänsa och vara duktig? Alvena Liston och Golden Tilly är bara ett par exempel på vinnare som ni meddelat minst ett halvvarv före mål. Snacka om förakt för spelarna som du är så mån om.”

Det är den eviga frågan. Många verkar tro att vi efterhandsrefererar loppen. Jag svarar som vanligt: Glöm det. De här två loppen minns jag väl, och om de reffades i efterhand får du en miljard av mig, Leif. Sen lovar jag också att skjuta mig själv, med ett hagelgevär, båda piporna på en gång, mitt i käften.

Håkan Wiklund i Södertälje har också en åsikt:

”Jag har mailat dig förut, men du lyssnar inte. Du har ett stort ansvar gentemot de travintresserade men okunniga, som ser vad du tippar och går på det. Därför bör du spika de säkraste spikarna och inte chansa vilt, som du ofta gör. Ett bra exempel var i onsdags då du spikade en häst med spår 5 i volt och som har galopperat 4 gånger av 5. Sedan spikade du Krutan E., som visserligen är en bra häst men spår 11 och en dålig kusk. Sådana hästar spikar man INTE offentligt. Det får du göra helt privat. Annars måste TV och AB plocka bort dig som tippare och det vill du väl inte.”

Nej, så i fortsättningen ska jag alltid spika dagens tre största favoriter. Ha ha. Nej, glöm det. Möjligen får vi varningsmärka min spalt. ”Den här mannen spelar för att vinna stort, inte ofta. Allt spelande efter hans tips sker på egen risk.”

Till sist: Åke Svanstedt är min hjälte, utan honom vore livet som travtok färglöst, och det är bra att han för fram problemet med telefonterror. Men lösningen med betaltelefon är inte lika bra. Nej, Åke, gör som Timo Nurmos, ge perfekt info på din hemsida och hänvisa till den i första hand. Sen ringer vi bara när vi måste. Då slipper du också malandet, häst för häst.

FAKTA

Veckans tips

1. 4 Quorus de Bomo (Solvalla, V64-4) Vass insats senast. Mot spets. Svårfångad där.

2. 3 Janitor (Sol­valla, V64-5) Full form, bra läge. Kvick ut. Spets och slut?

3. 9 Krångel (Solvalla, V64-6)

Fin häst! Ska passas tidigt trots tufft emot.