”Här krävs det en halvgalen strategi”

TRAV

Jag får Adams Hall-känsla.

Senast var han otäckt bra.

Avslutningen var fenomenal.

Spåret är sämst, men som kompensation har jag en kusk som vill vinna i alla lägen.

Earl Tilly spöar ett trött guldgäng – såklart.

V75 körs i Örebro i morgon och även om det känns som om jag skrivit det typ tusen gånger så är omgången ”intressant och spelbar”. Det finns inga givna spikar, ingen Going Kronos från drömläge och det duger inte att sprida strecken lite här och där. Nej, här krävs det en halvgalen strategi, övermod och tokoffensiva takter – tre spikar får bli min lösning, eller (mer troligt) mitt fall.

Den första hittar jag i högsta klassen, gulddivisionen, V75-3. Förra veckan trodde jag mycket på Dig for Dollars och han gjorde mig inte besviken då han brakvann som tio-oddsare. Hur kunde han ge så mycket? Nu lär vi inte få tio gånger på Earl Tilly, men det spelar ju ingen roll, som spik känns han perfekt. Ni kanske såg honom senast? Det gjorde jag! På Åby den 17 april sprang han runt allt i ett sprinterlopp. Han mer eller mindre exploderade och via 1.08 sista 700 från tredje ytter kom han hem på 1.11,0/1?640 auto. Det är den snabbaste tiden i Sverige i år, även om den säkert snart kommer slås.

I det slagna fältet fanns flygmaskinen Copper Beech som, smått chockerande, var chanslös trots att han fick dirigera i ledningen.

Åke sänder i tid

Earl Tilly var kort och gott grym och jag har samma känsla som inför Adams Halls start i Eskilstuna i början av april. Jag går helt och hållet på den senaste prestationen och räknar med att tuffe Åke Svanstedt sänder i god tid. De andra är jag inte särskilt rädd för; vi såg i lördags att guldloppen är lite av en skyddad verkstad. Unga, hungriga hästar i gulddebut (Dig for Dollars, Earl Tilly) har en stor fördel när de andra slitarna rutinbromsar sista 100.

I V75-5 ser allt klappat och klart ut för en annan Åke, nämligen Åke Lindblom, gasglad, ständigt leende hemmatränare med startkanon i full form. Hästen heter i och för sig Jumbo Mumbo, men det är fasen inget skitsnack att han är en sund spik.

Senast var han ute i ett tufft V75-lopp i Gävle och efter en snabb start backades han ner i rygg på ledaren. Därefter höll han farten snyggt till slut i ett lopp som skrällvanns av Victor Bris. Men – Mumbo Jumbo är en flera klasser bättre travare när han kommer till ledningen. Väl där tar han hur många smällar som helst, han bara ruskar på sig och ler, han ger sig inte, glöm det. Näst senast gick han i spets på Solvalla och var strålande bra vid seger efter att ha varvat på 1.14,5 över full distans.

Nu laddar Lindblom allt vad det går och om han hinner förbi Västerbo Traveller så bör loppet var över.

Okörd senast

Det är lite av samma upplägg med mitt tredje singelstreck. Jodas Julia är mycket kvick bakom bilen och i V75-6 bör hon och Åke Svanstedt ledigt bomba till spets. Sedan tror jag inte att hon förlorar. I senaste starten, i Eskilstuna efter en tids vila, såg hon ut som en dröm och vann också okörd från ledningen. Hon vann med en längd men det var överlägset vunnet. Visst är det stenhårt emot, visst är en sådan som Beanie M.M. kanonbra och visst är Rutger Raket sylvass i spurten. Men … jag hoppas alltså att världens enklaste sätt att hitta vinnaren funkar; jag gissar på att ledaren smiter undan.

Det har hänt förr.

FAKTA

Micke Nybrinks system

V75-1:1, 4, 5, 9, 10, 12 (res 3–6)

V75-2:2, 5, 6, 9, 10 (res 11–1)

V75-3:12 Earl Tilly (res 4–8)

V75-4:2, 3, 5, 6, 11 (res 7–1

V75-5:6 Jumbo Mumbo (res 2–3)

V75-6:5 Jodas Julia (res 11–9)

V75-7:1, 2, 4, 7, 8, 11, 12, 13, 15 (res 14–6)

1?350 rader/675 kronor

Helgens tips

1. 12 Earl Tilly (Örebro, V75-3)

Kusligt bra senast. Sveper allt. Fräck spik.

2. 6 Jumbo Mumbo (Örebro, V75-5)

Startkanon på hemma­plan. Spets och slut.

3. 5 Jodas Julia (Örebro, V75-6)

Racer. Toppfin ­senast. Frontar o

ARTIKELN HANDLAR OM