Stig/Erik sopar hem kungariket

TRAV

De tror att Robert Bergh ska vinna.

De tror att ”Foppa” ska få höja segerbucklan.

Adrian Chip är lite av årets snackhäst.

Ledsen, långnäsa, det här vinner Stig/Erik.

De sopar hem ”hela kungariket”, både Kungapokalen och Drottning Silvias Pokal.

Visst kan det kännas lite knepigt med V75 på en torsdag, det knorras på sina håll, men det slår i alla fall att spela V65 som ju vore alternativet. Potten blir större och det är troligen fler ”lallare” som är med. Nej, inte jag! Jag är ju för ­fasen ett proffs, ha ha.

Så tro inte att jag står över spel i dag. Inte fan. V75 är världens bästa spel och jag har världens sämsta karaktär. Baren är öppen och jag ”beställer in”. När det dessutom bjuds på fina lopp för fyraåringar på kupongen är det kört. Trots att jag känner mig aningen tvångsmatad halsar jag girigt allt i en klunk.

Det blir inte sämre av att jag vet vem som vinner både Kungapokalen och Drottning Silvias­ Pokal. Faktum är att jag spikar i båda loppen. Det känns så givet.

Bobtail – en hingst?

Damerna först, efter V75-3 ska Drottning Silvias Pokal delas ut. Min känsla är att Stig H Johansson och Erik Adielsson tränar respektive kör vinnaren. Bobtail visade redan som treåring att hon är en topphäst. I år, som fyraåring, har hon utvecklats ytterligare. När hon krossade Nursery Rhyme från dödens näst senast var hon ohyggligt stark. Man skulle nästan kunna tro att hon är en hingst, ston brukar inte vara så tuffa.

Från spår två bakom bilen har Adielsson loppet i sin hand. Han kan lägga upp det som han vill. Det troliga är att han reglerar allt från antingen spets eller dödens – för det här är en häst som man kan köra lite hur som helst. Hon känner inte efter så noga.

Kungapokalen, V75-7, är ett kanonlopp. Adrian Chip är en sån där kändishäst som får en massa rubriker bara för att han delägs av Peter ”Foppa” Forsberg. Egentligen är det här en ren skithäst som haft en massa­ tur och fått segrarna gratis. Nu ska han avslöjas.

Adrian får stryk

Nej, jag skojar bara. Han är jättebra. Han var tvåa i Hambletonian och han vann Europas största treåringslopp, Orsi Mangelli, förra året. Då tjänade han 6,6 miljoner när han vann nio lopp på 14 starter. Klart som ­fasen att han är bra. Det har till och med pratats om Elitloppet i år, men tränare Bergh vill nog inte göra en ”Going Kronos”, han väntar till nästa år.

Ändå tror jag att Adrian Chip får stryk nu. Eller rättare sagt, som ­favorit är han inte spelmässigt ­intressant eftersom han såg ganska trött ut i kvalet, låt vara på bästa försökstiden.

Det finns en annan häst i loppet som har ungefär lika bra vinstchans – men som är betydligt mindre streckad. Stig H Johanssons Wellino Boko har alltid ansetts vara ett ämne till något stort och den senaste tiden ser det ut som om bitarna fallit på plats. Kvalsegern var en enda stor uppvisning och han har nog aldrig sett bättre ut.

Till sin hjälp i slaget mot överskattade Adrian (skojar bara) har han också två stallkamrater, Artistic Ås och Evidence Ås. Det kan kanske kan behövas, även om Wellino är en slugger som tar två smällar för att ge en.

Jag sticker ut hakan och spikar,­ väl medveten om att Adrian Chip kan visa sig på tok för bra. Men när Wellino kopplar greppet 100 kvar står jag ensam upp och jublar.

FAKTA

Micke Nybrinks V75-chanssystem

V75-1: 3, 4, 6 (res 2–12)

V75-2: 8 King of Spader (res 3–6)

V75-3: 2 Bobtail (res 3–5)

V75-4: 1, 3, 5, 6, 7, 10, 12, 15 (res 13–2)

V75-5: 1, 2, 4, 5, 10, 11, 12 (res 7–6)

V75-6: 3, 5, 11 (res 1–6)

V75-7: 2 Wellino Boko (res 3–4)

504 rader/252 kronor