”Inte läge att vara bakfull”

TRAV

Det är inte läge att vara bakfull efter midsommar.

Tur att man är en renlevnadsman numera.

V75:an i Kalmar på söndag är… den svåraste någonsin?

Men det finns en fräck lösning.

Björn Goop kör en klar och Åke Svanstedt sitter sällan fast.

V75 på en söndag är ovanligt, men den här gången är det nog bara bra för spelarna. De som festat lite kan behöva en extradag att fundera, utan dunkande skalle. För startlistorna är ingen lek. Sällan eller aldrig har det känts så ovisst. ”Alla” kan vinna några lopp och de andra avdelningarna är svåra.

V75-1: Här har vi lite koll. Fyra streck bör, hör och häpna, räcka. Trion Global Investment (spetsar), S.J.’s Photocopy (grymt fin senast!) och Euro Staro Crown (rolig på strecken, åtta procent) platsar på min lapp. Men mest tror jag på Åke Svanstedts nyförvärv Worship. Kanadensaren var strålande i debuten för honom näst senast, från dödens kämpade han som en tiger men blev snuvad av open stretch. Senast startgalopperade Worship som stort stallskrik i ett V75-lopp i Östersund. Den här ska jag lira. Jag tror att han är mycket bra.

V75-2: Don Ariel har ni inte hört talas om, eller hur? Förra året kvalade han in till norska derbyt, var en av de betrodda i finalen, men funkade inte den gången. Själv minns jag när han vann ett DD-lopp på Mantorp den 6 augusti förra året. För Örjan Kihlström var han som en bil, smög i rygg på ledaren och när luckan kom 100 kvar small det. Wow, fin häst! tänkte jag redan då. Härom veckan debuterade han för gooparna, i ett uppsamlingslopp på Åby. Men skit i det – hästen var kusligt fin när han blåste runt allt sista 1 200 och vann överlägset, avstannande med alla krafter i behåll. Visst möter han värre hästar nu men jag tror ändå att han bollar med motståndet och spikar.

V75-3: Jaded borde förstås vinna. Men bakspår på kort distans är nattsvart, alla hästar kan bränna från det läget. Det som gynnar honom är Kalmars ökänt långa upplopp och att han såg bättre än nånsin senast. Glöm inte att strecka hemmahästen Skogans Joker som svarade för en femstjärnig insats senast från ledningen, knappt slagen av Dumle Loss.

V75-4: Knepigt stolopp av lotto-karaktär. Favoriten Allez Rhode är ganska bra men spår fyra med voltstart på sprint är ingen hit. Roliga vinnaren heter Yellowsky (åtta procent) med Veijo Heiskanen. Hon gjorde ett topplopp senast från kön och gick för fullt över mål. Heiskanen meddelar ett offensivt upplägg och det kan gå. Given är även spetsbudet Landlubber, en dam som jag gillar och som också kan öppna fort.

V75-5: Ännu ett lopp där slumpen kan avgöra. Evening Star verkar bli favorit men han svek senast och får visa bättring. Ja, jag vet att han toppspurtade näst senast – men det var ju evigheter sen, den 7 maj. Nino Coger är ett måstestreck och Alsaghir Pasha är intressant med elake Åke Svanstedt bakom sig. Hästen höll strålande i dödens senast. Miljondraget är utan tvekan Robbie Williams som var minst lika bra som Evening Star när de möttes den 7 maj. Senast galopperade Robbie under full attack 300 kvar i ett V75-lopp. Streckad på fem procent…

V75-6: Vulcan Sund skrev jag upp efter V75 i Rättvik senast. Stod själv vid mållinjen och såg hon flyga förbi längst ut i banan. 1.11 sista 1 000 gick han utan att pressas och nu handlar det ”bara” om att Åke Svanstedt ska hitta ut. Jag blundar genom första kurvan. Äh, vad fasen, kör över någon, Åke, jag ska inte skvallra.

V75-7: Inte en aning. Ta många! Jag gillar Q.Forty Five, vass med en smygare. Men, som sagt, fram med rollern.

FAKTA

Micke Nybrinks system

V75-1: 3, 4, 5, 8 (res 10–9)

V75-2: 2 Don Ariel (res 3–5)

V75-3: 4, 6, 9, 10 (res 2–11)

V75-4: 1, 4, 7, 8, 15 (res 11–13)

V75-5: 1, 6, 7, 10 (res 3–2

)V75-6: 1 Vulcan Sund (res 12–4)

V75-7: 1, 2, 3, 4, 6, 7, 9, 10 (res 5–11)

2 560 rader/1280 kronor