”En chef på Unibet ville ha mig sparkad”

TRAV

Okej, får se nu... Vad ska jag skriva för dumt?

Fyra ämnen:

1) Därför gillar jag inte bokare.

2) Det finns bara en häst som duger.

3) Då fick toppkuskarna frispel.

4) Man kan inte vara lärling hela livet.

En chef på Unibet hörde av sig till Aftonbladet och ville ha mig sparkad, eftersom jag förra veckan skrev om en kompis som spelat till underodds hos dem. Jag ansågs därför vara köpt av ATG och jävig. Okej, jag är möjligen jävlig, men inte jävig.

När Unibet marknadsför sig som bolaget med överoddsen, ”kom och köp”, ville jag bara visa, som ren konsumentupplysning, att allt inte är guld och gröna skogar.

Om det sedan är ATG eller Unibet jag tar i örat bryr jag mig inte om. Min uppgift är att vara på spelarnas sida, inte bokarnas.

Man måste få chansen att förlora

Min vän råkade ut för en annan variant inför V64-6 i onsdags. Två minuter före start stängdes plötsligt spelet hos Unibet. Satan! Han som hade en stenklar. Men ATG hade öppet fram till ”kör” så han hann förlora pengarna ändå…

Som sagt, det är lika illa när atg.se ligger nere och vi ska lämna in vår stora jokerfil en lördag klockan två. Då suger ATG och det har jag också skrivit om i omgångar. Usch! Sånt får bara inte hända.

Om Unibet inte tål lite kritik från sina kunder ska de nog inte syssla med bookmaking. Spelare är ett frustrerat släkte och så fort något går dem emot är det bokaren som får ta smällen.

En smäll fick jag förresten ta redan i V75-1 i lördags. Vi hade spikat en häst som inte kunde förlora, Dude Kemp, men det gav väl han blanka f-n i. Han kroknade i spets efter att ha fått bestämma och visade att alla hästar utom Järvsöfaks är gjorda av kött och blod.

Plötsligt stämde ingenting

Small gjorde det också i V75-3. Det var Erik Svensson som tände på när han svarade ledningen med ”chanslöse” Bambino Banker. Plötsligt stämde ingenting för kuskarna bakom de betrodda hästarna och innan loppet var avgjort hade tre hästar utgått felfria. Två av dem var hårt streckade, Robis Ingo och Hot Tub.

Till sist: Det bråkas om beslutet att lärlingar som vunnit 50 lopp, de så kallade proffslärlingarna (Johan Untersteiner, Peter Ingves, Claes Sjöström…) inte ska få köra i lärlingsloppen längre. Jag vet inte om det är så hemskt. Travet är nog den enda bransch där man kan vara lärling hela livet. Så själva tanken, att ge färskingar chansen, är det inget fel på.

FAKTA

Veckans tips

1. 3 Decarone (Solvalla, V64-6) Mycket bättre än raden. Spurtstarkt DD-drag.

2. 12 Queen Silas (Solvalla, V64-3) Tufft sto som tål en ”svanstedtare”. Krossar allt?

3. 10 Krutan E. (Solvalla, V64-1) Höll strålande senast. Blir bortglömd. Rysare.