”Krigsmåla dig och sniffa lite amoniak”

TRAV

Det är en dålig idé.

Man ska egentligen inte göra det:

Leta spetsvinnare på Bergsåker i november.

Det är ändå min lösning på V75-gåtan.

Och så får det gärna gå bra för Robert Bergh.

Jag har vissa problem med känslan. Är det svårt på Bergsåker i morgon – eller är det risk för låg utdelning? Bra fråga. Äsch, jag säger pass och spelar som vanligt. Ingen idé att oroa sig i onödan. Pengar finns att vinna för den som är rätt ute. Och det brukar ju jag vara, ha ha.

Min tes är att omgången slutar 1–1, med två spetsvinnare från innerspår. I V75-6 ser jag bara ett moln på himlen; Paris är lite väl startsnabb. Skit också. Det är inte säkert att Trustworthy Ås kan svara ut henne. Men jag har fått för mig att spår ett bakom bilen är helt okej på just Bergsåker, eller hur?

Om kusken, Jörgen Sjunnesson, peppar upp både sig själv och häst bör det fixa sig. Krigsmåla dig, sniffa lite ammoniak och strids­vråla likt en tok med 100 meter kvar till start! Sen, Jörgen, stirrar du bara rakt fram och gasar.

Trustworthy Ås hade spår ett bakom bilen i ett V75-lopp på Hagmyren näst senast och då höll han ledningen, med vissa besvär. Han drog hårt hela vägen och åkte dit mot en vasst spurtande Steel Pepper på linjen.

Senast galopperade han under full attack 350 meter från mål i ett lopp som vanns av Sahara Dynamite. Varken Sahara Dynamite eller Steel Pepper är med nu och det stinker vinst lång väg.

I V75-7 hittar jag omgångens bästa spik. Jag pratade med Robert Bergh i onsdags och det lät extra bra när han betygsatte Juan Carlos vinstchans. Hästen har övertygat i sin nya regi med fyra raka segrar. De tre senaste är tagna från ledningen och ni kan vara lugna för att Robban ”föschöker” försvara innerspåret. Han har dessutom testat hästen med brodd och sa att det gick hur bra som helst. ”Hoppas det blir hårt under och löst ovanpå på lördag”, sa han och flinade. Han syftade på det typiska bergsåkersunderlaget som fällt så många gäster genom åren.

Bergh var också skumt optimistisk när det gällde Adrian Chips chanser i guld, V75-3. Detta trots att han har spår tolv bakom bilen på 1?640 auto. Det är mina takter. Spåret är ju bara oddshöjande! Adrian är hur bra som helst när han fungerar och det är ingen utopi att han knäpper Colombian Necktie om/när denne får knalla i dödens. Samma sak gällde förresten Adrian: hård bana var drömunderlaget.

Roliga budet i guld är annars Airstrike som mycket väl kan komma till ledningen. Senast tog han skalpen på Earl Tilly efter ett rykande upplopp och näst senast fick han bara stryk av Jaded.

Övriga lopp i korthet:

V75-1 är svårt som fasen, om nu inte Akjas Funnymaker (Bergh) är på topp? Då borde han vinna. Men det kan också vara så att Lucky Dream B.L. leder hela vägen till bra rens.

Ta många i V75-2 och ranka Finest Kemp ganska högt. Hon avslutade snyggt bakom Bobtail näst senast och kom bort helt i lördags. Formen är kanon.

Be Mine Pellini borde vara stenklar i V75-4, om man bara bortser från senaste starten på Solvalla då hon svek i ledningen. Men en fin häst är det. Promise! Jag pallar inte spika men lär spela till rätt (fyra gånger) odds.

Tror mycket på Vessle Jahna i kallblodsloppet, V75-5. Hon är mycket bra och Harald Sandström bara kör och kör. Och sen kör han igen och vinner. Tror jag.

FAKTA

Micke Nybrinks V75-chanssystem

V75-1: 1, 3, 4, 5, 7, 10 (res 9–8)

V75-2: 2, 3, 4, 6, 10, 11 (res 1–8)

V75-3: 2, 7, 12 (res 5–9)

V75-4: 1, 6, 7, 12 (res 10–11)

V75-5: 4, 5, 6, 8, 12 (res 10–14)

V75-6: 1 Trustworthy Ås (res 10–6)

V75-7: 1 Juan Carlos (res 8–3)

2?160 rader/1?080 kronor