”Man kan inte snåla sig rik på V75”

TRAV

På Jägersro vinns alla V75-lopp från ledningen.

Ungefär så känns det.

Om det sen är sant vet jag inte.

Men jag spelar efter det ”faktumet”.

Det är i alla fall alltid snabb och fin bana på Jägersro och det är också en av anledningarna till att det körs skumt många V75-omgångar där under vintern. Det råder ingen ”Gävle-varning” den här lördagen…

Min känsla är att många V75-lopp på just Jägersro vinns av ledaren; de liksom bara rinner undan. Längst ut i banan verkar det dessutom vara kvicksand.

I V75-1 har jag inte en aning om vem som tar ledningen. Många ska gasa och bakom bilen är det hemskt svårt att förutspå vem som är tokigast och kör längst. Jag streckar sju hästar och tror mest på innerspårets Ganador. Honom har jag nämligen följt ett tag. Finns det rättvisa vinner han ett V75-lopp snart. Ganador ska tävla barfota runt om (bakskor senast) och gick mycket bra för Björn Goop för tre starter sen.

Robin K. heter spiken i V75-2. Lutfi Kolgjinis treåring har snabbheten som vapen och det troliga är att Johnny Takter blåser till ledningen i ett huj. Robin glänste i två raka och mycket imponerande spetssegrar under hösten. Näst senast gick han starkt från kön i ett V75-lopp för att senast springa sig trött på den bottenlösa banan i Gävle.

Visst kan Robin K. förlora loppet men i ledningen vinner han säkert två gånger av tre. Och jag tror, som sagt, att han spetsar.

Snåla dig inte rik på V75

Arras är den enkla lösningen i V75-3, gulddivisionen. Normalt sett är det spets och slut. Men jag är inte helt övertygad om att han är i toppform och väljer att leta skrällar. Det blev dyrt att gardera, jag vet, men man kan inte snåla sig rik på V75. Euro Staro Crown är i knallform och kan överraska i gulddebuten. Visst har han tävlat i enkla gäng på slutet men hästen ser ruskigt formstark ut.

V75-4, lärlingsloppet, har jag lagt under lupp. Det gav inte så mycket. Jo, en sak kom jag fram till. Vem som helst av de tolv stona kan vinna. Favoriten Frillan Filiokus var jättebra näst senast men sämre på V75 senast och är därför svårbedömd. Tokskrällen kan vara Avena Gold som flög fram från sistaplatsen i ett lunchlopp senast. Hon satt i femte ytter och när hon fick speeda loss såg det ut som de andra hade parkerat. Streckad på fem procent.

Uppfödningslöpning, V75-5, handlar om en häst mot övriga. Finsktränade Zimba Boko var grym i försöket på Solvalla. Från fjärde ytter svepte hon allt på en långsida och vann med halva upploppet. Gör hon om det loppet får de andra tävla om andrapriset. Jag väljer att spika finskan, väl medveten om att hon bara är två år och att hon startgalopperat i 50 procent av sina starter.

Plattan i botten

Black Gold (11 %) är det roliga draget i V75-6. Han ser allt rappare ut och har dragit ett perfekt läge bakom bilen. Senast höll han duktigt i dödens på Don Ariel och nu är det ingen utopi att Erik Adielsson försvarar innerspåret och leder runt om. Den som kan förstöra för mitt drag är Sembs Gregory, han är kusligt startsnabb, men sida vid sida är det enklare att svara. Gasa, Adielsson!

Lördagens vilda chansspik hittade jag i V75-7. Maximal Value (17 %) har sett kanonfin ut i två spetssegrar på slutet. Han är snabb med voltstart och min snilleblixt är att Joakim Lövgren leder det här loppet från start till mål.

Helgens tips

1. 5 Robin K. (Jägersro, V75-2) Snabbfotad värre. Leder hela vägen. Spik.

2. 2 Maximal Value (Jägersro, V75-7) Knallform. Gillar voltstart. Runt om?

3. 1 Black Gold (Jägersro, V75-6) Allt bättre. Kvick ut. Livsfarlig om spets nås.

FAKTA

Helgens system:

V75-1: 1, 2, 4, 5, 6, 7, 10 (res 3–9)

V75-2: 5 Robin K. (res 2–4)

V75-3: 1, 2, 3, 5, 7, 9, 10 (res 8–4)

V75-4: Alla tolv hästarna (res 1–9)

V75-5: 3 Zimba Boko (res 4–5)

V75-6: 1, 5, 8 (res 4–10)

V75-7: 2 Maximal Value (res 3–9)

1 764 rader/882 kronor

ARTIKELN HANDLAR OM