”Han var toksämst”

Micke Nybrink hyllar och dissar

TRAV

Susanne Österberg var bäst.

Inte ens Örjan Kihlström hade kunnat göra det bättre.

Så kör man en klar vinnare.

Vem som var sämst på Färjestad rådde det heller inget tvivel om.

Foto: KANAL75
Micke Nybrink

Deliberate Boy visade härlig skalle och snabba fötter i V75-1 när han höll undan till knapp seger i en visslande avslutning. Jag trodde på honom men hade dubblat systemet med Sprite Ås. Där noterade jag att Sprite spurtade sylvasst med 1.10 sista 500 i spåren, trots att favoriten Saint Cloud mest var i vägen i stället för att bjussa på draghjälp.

Stormningen (Lähdekorpi/Björn Goop) visade sig vara en mordvinnare i V75-2. Trots att han fick göra skitjobbet i dödens sista 1?300 knäppte han ledande Sundbo Lava och kunde svara Lanikai den sista biten. Det blir en guldstjärna för den prestationen.

Stallskriket (eller vad han nu var?) Chili Ås kunde göra inte ett smack från andra ytter.

Han var toksämst

Synd att han fick sån elak press i spets, Adams Hall, annars hade han förstås vunnit. Stackarn. Nej, jag skojar bara, han var nog sämst på Färjestad. Eller förresten …han var toksämst! Sjuåringen fick bestämma i lustempo, 1.16 första 1?000, i V75-3 men var lika försvarslös som en nyfödd bebis in på upploppet. I stället skrällde Johan Untersteiner med Barfine Player som var först i en ren speeduppgörelse. Loppet kändes mer som ett dåligt skämt än ett försök i högsta klassen. Och varför släppte Jorma Kontio ledningen med Harmonic Silvio?

Det ångrar han nog – hästen var okörd i mål som fastlåst bakom Adams Hall. Samma sak med Passionate Kemp som lugnt kunde hoppa över duschen.

Susanne gjorde allt rätt

Spangmigutten spikade jag i V75-4. Han mötte ett korpgäng och spöade dem med bakbundna armar. Körande Örjan Kihlström … förlåt, jag menar Susanne Österberg svarade för en femstjärnig insats i sulkyn. Det gick inte att göra snyggare; attack i rätt läge, åkte runt packet i röran och så lugnt och fint runt sista kurvan. Coolt. Rena Örjan-styrningen.

Cleo Nalan startgalopperade i V75-5 och Tintomara Hornline pallade (konstigt nog) inte i dödens. Därmed var kusten klar för skrällen Look Sun (Lähdekorpi/Björn Goop) som krossade allt från tredje ytter. Svårhittad? Rätt så, men hon gick mycket bra mellan galopper i förra starten.

Bull Trap och Adielsson ledde runt om i sjätte. Det kändes ganska rättvist, hästen har haft otur. Mitt drag, Min Spirit, flög lågt sista 200 efter en köresa men hade alldeles för långt fram.

Paul November med Sjunnesson (V75-7) gjorde som Bull Trap, spets och slut, även om han blev utmanad av Grilljanne sista biten. Livi Barcelona (tredje inner) gav uttrycket ”rubbet sparat” ett ansikte.

Irriterande, ATG

Till sist: A2-viruset härjar vidare. V75 körs på Solvalla på lördag, i stället för på sjuka Åby. Jag gråter inte precis, inte så länge de kör med dubbla open stretch på Åby. Fasen, nu blir man ju sugen …

Men då gäller det förstås att det går att spela. Sånt vet man aldrig i förväg. Atg.se hade en dålig dag i går. Irriterande!

Micke Nybrink